Τοπικά

Ανώτατη τιμητική διάκριση από τη Μητρόπολη Δημητριάδος στον παλαίμαχο εκπαιδευτικό Ιωάννη Καραθανάση

Αφιερωμένη στον φιλόλογο, θεολόγο και παλαίμαχο εκπαιδευτικό κ. Ιωάννη Καραθανάση, ήταν σήμερα η καθιερωμένη εκδήλωση της Μητρόπολης Δημητριάδος προς τιμήν του εκπαιδευτικού κόσμου της Μαγνησίας με αφορμή την γιορτή των Τριών Ιεραρχών.

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο της Μητρόπολης, για την εκπαιδευτική προσφορά και την εν γένει προσωπικότητα του τιμώμενου προσώπου μίλησε ο κ. Χρήστος Ξενάκης, Φιλόλογος, με θέμα «Σύντομη σκιαγράφηση της προσωπικότητας του Γιάννη Καραθανάση».

 

Ακολούθησε ο κ. Πασχάλης Δήμου, Διευθυντής του 30ού Δημοτικού Σχολείου Βόλου, που μίλησε με θέμα «Η θητεία του Γιάννη Καραθανάση στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, κατά τα έτη 1990 – 1992». Ο κ. Δήμου αναφέρθηκε στις προσωπικές του εμπειρίες από την καθοριστική συμβολή του κ. Καραθανάση στα πρώτα χρόνια λειτουργίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Χαιρετισμό απηύθυνε, ιδιαίτερα συγκινημένος, ο αδελφός του τιμώμενου προσώπου, Ομότιμος Καθηγητής του Α.Π.Θ. κ. Αθανάσιος Καραθανάσης, Πρόεδρος της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, ο οποίος αναφέρθηκε στην πατρική, ουσιαστικά, παρουσία του αδελφού του στην ζωή του και στην ουσιαστική συμβολή του για την μελλοντική του εξέλιξη.

Ακολούθησε η απονομή της Ανώτατης Τιμητικής Διάκρισης της Μητρόπολης Δημητριάδος, του Χρυσού Σταυρού μετά Διπλώματος, από τον Μητροπολίτη κ. Ιγνάτιο και η αντιφώνηση του κ. Καραθανάση με θέμα «Επίκαιρα μηνύματα των Τριών Ιεραρχών».

Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο Πρωτ. Χαρίλαος Παπαγεωργίου, Προϊστάμενος του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Βόλου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το