Αθλητισμός

Άνοιξε η όρεξη του Βόλου… Μετά τη νίκη επί της Λαμίας η ομάδα στοχεύει ψηλότερα στη Σούπερ Λιγκ

Αν για τον Βόλο ο πρωταρχικός στόχος είναι η άνετη παραμονή στη Σούπερ Λιγκ, μετά τη νίκη επί της Λαμίας με 2-1 εκτός έδρας, άνοιξε η όρεξη των «κυανέρυθρων» και βλέπουν πως η είσοδος στην εξάδα και η συμμετοχή στα πλέι οφ, αν και ακόμη είναι πολύ νωρίς, μπορεί να επιτευχθεί.
Ήδη ο Βόλος έχει αποσπαστεί με το… καλημέρα από αρκετές ομάδες στη βαθμολογία και με επτά βαθμούς κατέχει την 4η θέση (ισοβαθμεί με τον Ολυμπιακό έχοντας ένα ματς περισσότερο). Ουραγός του πρωταθλήματος είναι η Λαμία χωρίς βαθμό.

Στην προχθεσινή αναμέτρηση με τη Λαμία οι παίκτες του Άνχελ Λόπεθ ακολούθησαν πιστά το πλάνο του προπονητή τους, έπαιξαν με αποκλειστικό στόχο τη νίκη και δίκαια, βάσει απόδοσης, πήραν τους τρεις βαθμούς. Ο Ισπανός τεχνικός εμπιστεύτηκε στο βασικό σχήμα τους παίκτες που ξεκίνησαν στην ενδεκάδα στις τελευταίες αναμετρήσεις με Άρη και ΠΑΟΚ, με την ομάδα να βγάζει ενέργεια, πάθος και δύναμη στο παιχνίδι της.
Όλοι οι ποδοσφαιριστές εφάρμοσαν πιστά τις οδηγίες του Λόπεθ, ο Βόλος παρουσίασε μια ομάδα με συνοχή, με πολλά τρεξίματα, με καλή κυκλοφορία μπάλας και με επιθετικό πνεύμα.
Πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ήταν αναμφισβήτητα ο Τάσος Δουβίκας, ο οποίος πέτυχε και τα δύο γκολ του Βόλου και έφτασε τα τρία στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ (είχε σκοράρει και στο ματς της πρεμιέρας με τον Ατρόμητο).

Ο νεαρός επιθετικός αφού έκανε το χρέος του με την ομάδα του Βόλου, μετέβη μετά το παιχνίδι στην Αθήνα και χθες «πέταξε» με την αποστολή της Εθνικής Ελπίδων για τη Λιθουανία, ενόψει της αναμέτρησης για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Η διοίκηση της ΠΑΕ φρόντισε να εξασφαλίσει άδεια από την ΕΠΟ, προκειμένου ο Δουβίκας να αγωνιστεί με τη Λαμία και στη συνέχεια αν ενσωματωθεί με την Εθνική Ελπίδων.
Στο ματς με τη Λαμία εξαιρετική απόδοση είχε και ο Νίκολας Μαρτίνες, με τον Αργεντινό να κάνει σπουδαίο παιχνίδι, ενώ ήταν και ο δημιουργός και των δύο τερμάτων της ομάδας.

Γενικά, πάντως, όλη η ομάδα ήταν πολύ καλή, κράτησε μακριά από την περιοχή του Γκαραβέλη τους παίκτες της Λαμίας και διαχειρίστηκε άψογα το παιχνίδι, ιδιαίτερα μετά το δεύτερο γκολ που σημείωσε ο Δουβίκας στο 64’.
Στο 23’ αποχώρησε τραυματίας από το παιχνίδι ο Σαλβαδόρ Σάντσες (ένιωσε τράβηγμα στον τετρακέφαλο) και τη θέση του πήρε ο Στέργιος Δημόπουλος. Ο Καρδιτσιώτης αμυντικός ανταποκρίθηκε πολύ καλά στο ρόλο του, με εξαίρεση τη φάση του γκολ της Λαμίας, όπου ο Χατζηστραβός κέρδισε τη κόντρα από τον Δημόπουλο, πάσαρε στον Μπιανκόνι, ο οποίος ισοφάρισε προσωρινά σε 1-1.

Ο Άνχελ Λόπεθ, φανερά ικανοποιημένος από την εκτός έδρας νίκη του Βόλου επί της Λαμίας, σημείωσε σε δηλώσεις του ότι η ομάδα του βελτιώνεται από παιχνίδι σε παιχνίδι και έκανε ακόμη ένα βήμα για την επίτευξη των στόχων της. Ο Ισπανός τεχνικός, δήλωσε σχετικά: «Ξέρουμε ότι τα εκτός έδρας παιχνίδια στη Σούπερ Λιγκ είναι δύσκολα. Είμαστε χαρούμενοι και ικανοποιημένοι που στο δεύτερο εκτός έδρας ματς πήραμε και πάλι τη νίκη. Δουλεύουμε σκληρά στην προπόνηση και αυτό βγαίνει στο παιχνίδι, είτε παίζουμε Κυριακή, είτε Δευτέρα. Είμαστε χαρούμενοι, κάναμε ακόμη ένα βήμα, μένουμε στο ίδιο μονοπάτι και με την ίδια ένταση συνεχίζουμε. Δυσκολευτήκαμε από τη δεξιά μας πλευρά, αλλά βελτιωνόμασταν στη διάρκεια του παιχνιδιού».

Ο σκόρερ των δύο τερμάτων του Βόλου και πρωταγωνιστής για την ομάδα του,Τάσος Δουβίκας, μίλησε για το εντυπωσιακό ξεκίνημα το δικό του, αλλά και του Βόλου. «Ήμασταν πιο δυνατοί στις μονομαχίες. Είχαμε καλύτερη ψυχολογία συγκριτικά με τον αντίπαλο και αυτό έπαιξε ρόλο. Ήταν δίκαιη η νίκη μας. Με έχει αγκαλιάσει η ομάδα είμαι ευχαριστημένος, με βοηθάνε σε όλους τους τομείς. Δεν είχα πολλά παιχνίδια. Με βοήθησε πολύ και ο Μαρτίνες. Μου έδωσε δύο ασίστ και ήταν σε καταπληκτική ημέρα.
Δε ξέρω που θα φτάσει η ομάδα στο τέλος, εμείς κοιτάμε να βελτιωνόματε παιχνίδι με παιχνίδι. Κοιτάζουμε όλα τα ματς ξεχωριστά και θα δούμε στο τέλος που θα φτάσουμε».

Ο εκ των κορυφαίων της νίκης του Βόλου, Νίκο Μαρτίνες, παρουσιάστηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος για την ομάδα του: «Προσπαθήσαμε, τρέξαμε, αυτή είναι η ταυτότητά μας. Βλέπουμε το μέλλον με θετική σκέψη. Είμαστε μία καλή ομάδα και το δείχνουμε μέσα στο γήπεδο. Θέλουμε να έχουμε ανάλογη συνέχεια, έχουμε καλό υλικό, καλό προπονητή και ευελπιστούμε πως η πορεία μας θα είναι ακόμη καλύτερη στο πρωτάθλημα».
Το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ διακόπτεται για μία εβδομάδα, λόγω των υποχρεώσεων της Εθνικής μας ομάδας στο Nations League και επαναρχίζει το Σαββατοκύριακο 17-18 Οκτωβρίου. Οι «κυανέρυθροι» θα κληθούν να αντιμετωπίσουν τον ΠΑΣ Γιάννινα στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής.
Ο Άνχελ Λόπεθ φρόντισε να δώσει διήμερο ρεπό στους ποδοσφαιριστές, (Τρίτη-Τετάρτη), με τους παίκτες να επιστρέφουν αύριο στις προπονήσεις, ενώ θυμίζουμε πως το Σάββατο ο Βόλος θα δώσει φιλικό παιχνίδι με τη Νίκη στο ΕΑΚ Βόλου.

Τέλος ο Πετράκης από τη Λαμία
Παρελθόν από τον πάγκο της Λαμίας αποτελεί ο Γιώργος Πετράκης. Η διοίκηση της ομάδας μετά και την ήττα από τον Βόλο αποφάσισε να βάλει τέλος στη συνεργασία μαζί του, ενημερώνοντάς τον και για την σχετική απόφασή της.
Ο προπονητής χθες το πρωί πέρασε από την προπόνηση της ομάδας και αποχαιρέτησε τους παίκτες της. Η προπόνηση έγινε υπό τις οδηγίες των Λάκη Παπαϊωάννου και Γιώργου Αδάμ.
Λίγο αργότερα επισημοποιήθηκε το «διαζύγιο» της Λαμίας με τον Γιώργο Πετράκη, όπως και με τον άμεσο συνεργάτη του, Μανώλη Σκύβαλο. Σύμφωνα με πληροφορίες οι διοικούντες την ομάδα αναζητούν τον προπονητή που θα αναλάβει τα ηνία της ομάδας, με το όνομα του Μπάμπη Τεννέ να ακούγεται έντονα.
Έχει ήδη δύο θητείες στην ομάδα, κάτι που θεωρείται αρκετά σημαντικό, καθώς γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Ποιες περιοχές της χώρας «πάγωσαν» την Κυριακή – Οι 8 με τις πιο χαμηλές θερμοκρασίες

Ισχυρός παγετός σημειώθηκε τις πρωινές ώρες της Κυριακής 14/01 στα βόρεια ηπειρωτικά τμήματα, με τη…

14 Ιανουαρίου 2024

Φωτιά σε όχημα στο Αερινό

Φωτιά ξέσπασε σήμερα το απόγευμα στη μηχανή Ι.Χ.Ε. οχήματος, που κινούνταν στο 303ο χλμ Θεσσαλονίκης…

14 Ιανουαρίου 2024

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δ. Κουρέτας μεταξύ των «Προσώπων της Χρονιάς» της εφημερίδας «Πελοπόννησος»

Κεντρικό πρόσωπο στην εκδήλωση Βραβεύσεων «Τα πρόσωπα της Χρονιάς 2023» που διοργανώνει η εφημερίδα «Πελοπόννησος»…

14 Ιανουαρίου 2024

Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση 2024 και Αρχαιρεσίες Ανάδειξης ΔΣ της Ένωσης Ραδιοερασιτεχνών Θεσσαλίας

Ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με το καταστατικό της ένωσης, συγκαλείται με απόφαση του ΔΣ, Ετήσια Τακτική…

14 Ιανουαρίου 2024

Ένας διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Βόλου με κορονοϊό

Οκτώ ασθνείς νοσηλεύονται με κορονοϊό στο Νοσοκομείο Βόλου,εκ των οποίων ένας 57χρονος στη ΜΕΘ διασωληνωμένος,…

14 Ιανουαρίου 2024

Βαγγέλης Ζαμπούνης: Το ακριβότερο συμβόλαιο θανάτου στον Νέο Κόσμο – 97 σφαίρες στο σημείο της εκτέλεσης

Για ένα από τα πιο ακριβά συμβόλαια θανάτου κάνουν λόγο οι αστυνομικοί για τη μαφιόζικη…

14 Ιανουαρίου 2024