Αθλητισμός

Η Εθνική Ανδρών κέρδισε 12-10 τη Σερβία και πάει για την 5η θέση στο Ευρωπαϊκό

Με ξέσπασμα, κυρίως στις αρχές του τέταρτου οκταλέπτου, η Εθνική μας ομάδα πόλο των Ανδρών νίκησε τη Σερβία -της οποίας έχει πάρει τον αέρα- με 12-10 και την Τρίτη (16/1) θα διεκδικήσει την 5η θέση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Ζάγκρεμπ.

Μπορεί να δέχτηκε 10 γκολ (στο φινάλε μείωσαν οι Σέρβοι στα δύο γκολ), αλλά η άμυνα ήταν αυτή που έδωσε τη νίκη στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα καθώς ανάγκασε τους Σέρβους σε τραγικά ποσοστά στον παραπάνω (4/11, ενώ η Ελλάδα είχε 6/9), με τον Ζερδεβά να κάνει καίριες επεμβάσεις.

Ήταν απλά ένα παιχνίδι γοήτρου και προετοιμασίας εν όψει του Παγκοσμίου που διεξάγεται σε τρεις εβδομάδες και η Εθνική μας ξέσπασε μετά τον αποκλεισμό από την ευρωπαϊκή 4άδα και θέλει την 5η θέση.

Οι Σέρβοι προηγήθηκαν τρεις φορές στο πρώτο 8λεπτο, αλλά τρεις φορές ισοφάρισε η Εθνική μας με Κάκαρη, Φουντούλη και Γενηδουνιά. Ωστόσο, με γκολ των Ράσοβιτςκαι Λούκιτς στον παραπάνω, οι Σέρβοι έκλεισαν το πρώτο οκτάλεπτο προηγούμενη με 5-3.

Η εικόνα δεν άλλαξε στο δεύτερο οκτάλεπτο, με τις δύο ομάδες για περίπου 4 λεπτά να κάνουν αλλεπάλληλες λάθος επιθέσεις. Ο Βλαχόπουλος στον παραπάνω μείωσε σε 6-5, ενώ ο Νικολαΐδης «ξεγλίστρησε» στα 2 μέτρα ανάμεσα από δύο Σέρβους, για να κάνει το 6-6. Το σερί της εθνικής συνεχίστηκε με τον Γενηδουνιά, αλλά οι Σέρβοι ισοφάρισαν στον παραπάνω σε 7-7, πέντε δευτερόλεπτα πριν το τέλος του οκταλέπτου.

Στην τρίτη περίοδο αμφότερες οι δύο ομάδες ήταν πολύ άστοχες. Ακόμη και στον παραπάνω είχαν από 1/4, με το σκορ πριν την έναρξη του 4ου οκταλέπτου να είναι 8-8. Στον παραπάνω οι Σέρβοι συνέχισαν να είναι άστοιχοι (μεγάλες επεμβάσεις από τον Ζερδεβά), ενώ αντίθετα, ο Αλαφραγκής στον παραπάνω έκανε το 9-8 για την Ελλάδα. Για πρώτη φορά η ομάδα του Θ. Βλάχου έφτασε στο συν 2, με τον Γενηδουνιά (10-8), και αμέσως μετά στο 11-8 με πέναλτι του Φουντούλη, βάζοντας τις βάσεις για τη νίκη.

Ο Μάντιτς σταμάτησε το ελληνικό σερί (9-11), όμως αμέσως ο Κάκαρης πήγε το σκορ στο 9-12 για την ελληνική ομάδα και οι Σέρβοι το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν στα δύο τέρματα.

Οκτάλεπτα: 5-3, 2-4, 1-1, 2-4.

ΣΕΡΒΙΑ (Στεφάνοβιτς): Φιλίποβιτς, Μάντιτς 3, Ράσοβιτς Σ. 1, Ραντέλοβιτς 1, Λάζιτς 2, Ραντούλοβιτς 2, Ντράζοβιτς, Γιάκσιτς, Μιλόγιεβιτς, Ούμποβιτς, Λούκιτς 1, Ράσοβιτς Λ., Μίτροβιτς.

ΕΛΛΑΔΑ (Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 3, Σκουμπάκης, Γκιουβέτσης 1, Φουντούλης 3, Παπαναστασίου, Δερβίσης, Αργυρόπουλος, Αλαφραγκής 1, Κάκαρης 2, Νικολαϊδης 1, Βλαχόπουλος 1, Τζωρτζάτος.

 

Share

Πρόσφατα άρθρα

Δακρυσμένος ο νέος Βασιλιάς της Δανίας, Φρειδερίκος Ι’ – Το βασιλικό φιλί που αντάλλαξε με τη σύζυγο του, δείτε φωτογραφίες

H 14η Ιανουαρίου του 2024 ήταν μία ιστορική ημέρα για την Δανία καθώς η σκανδιναβική…

14 Ιανουαρίου 2024

Χάλκινο και πρόκριση στους Ολυμπιακούς για την Εθνική Γυναικών στο πόλο

Ναι, είναι γεγονός: η Εθνική ομάδα Υδατοσφαίρισης των Γυναικών επιστρέφει στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Πέρασαν 16…

14 Ιανουαρίου 2024

Τα σημερινά αποτελέσματα στα πρωταθλήματα ΕΠΣΘ

Σήμερα Κυριακή για τα πρωταθλήματα της ΕΠΣΘ σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:   Α’ ΕΠΣΘ (14η…

14 Ιανουαρίου 2024

Εξαφάνιση 31χρονου στο Μεσολόγγι: Υπάρχει πρόσωπο – μυστήριο που μπορεί να δώσει τη λύση, λέει ο Καλλιακμάνης

Συνεχίζονται οι έρευνες οι οποίες επικεντρώνονται σε συγκεκριμένες περιοχές, για τον 31χρονο Μπάμπη στο Μεσολόγγι…

14 Ιανουαρίου 2024

Έβαλε τέλος στη ζωή του με καραμπίνα – Τον βρήκαν στο αυτοκίνητό του

Τέλος στη ζωή του με κυνηγετική καραμπίνα έβαλε ένας 70χρονος στην Εύβοια. Σύμφωνα με το…

14 Ιανουαρίου 2024

Με επιτυχία η κοπή πίτας του Σοροπτιμιστικού Ομίλου Βόλου “Θέτις”

Αθρόα υπήρξε η συμμετοχή και κατάμεστη ήταν η αίθουσα του ΠΑΡΚ HOTEL VOLOS στην κοπή…

14 Ιανουαρίου 2024