Ελλάδα

Βαγγέλης Ζαμπούνης: Το ακριβότερο συμβόλαιο θανάτου στον Νέο Κόσμο – 97 σφαίρες στο σημείο της εκτέλεσης

Για ένα από τα πιο ακριβά συμβόλαια θανάτου κάνουν λόγο οι αστυνομικοί για τη μαφιόζικη εκτέλεση που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής στον Νέο Κόσμο, με μπαράζ από σφαίρες να χτυπούν ένα από τα πιο γνωστά και υψηλόβαθμα στελέχη της Greek Mafia, τον 44χρονος Βαγγέλη Ζαμπούνη.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί 97 κάλυκες. Οι δράστες ήταν τέσσερις και σύμφωνα με ένα ενδεχόμενο, οι τρεις χρησιμοποίησαν καλάσνικοφ και ο ένας πιστόλι. Ένα δεύτερο σενάριο που εξετάζεται είναι τα όπλα να ήταν λιγότερα και οι δράστες να άλλαξαν γεμιστήρα.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας δεν αποκλείουν να έπεσαν ακόμα περισσότεροι πυροβολισμοί, προκειμένου οι δράστες να εξασφαλίσουν ότι ο στόχος τους δεν θα γλύτωνε. Ο ακριβής αριθμός θα διευκρινιστεί όταν ολοκληρωθεί η έρευνα της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας στον τόπο του εγκλήματος. Σημειώνεται ότι μία σφαίρα που πιθανόν «ξέφυγε» από τους δράστες, τρύπησε το τζάμι παραθύρου διαμερίσματος παρακείμενης πολυκατοικίας, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί κανείς.

Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής θεωρούν βέβαιο ότι πρόκειται για ακριβό συμβόλαιο θανάτου και εκτιμούν ότι χρησιμοποιήθηκαν τουλάχιστον δύο πολεμικά τουφέκια καλάσνικοφ, ενώ δεν αποκλείουν οι δολοφόνοι να άλλαξαν και γεμιστήρες για να αποτελειώσουν τον 44χρονο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και το θύμα έφερε βαρύ οπλισμό, αλλά δεν πρόλαβε να τον χρησιμοποιήσει, καθώς οι δράστες είχαν μελετήσει πολύ καλά το σχέδιο τους και δεν αποκλείεται να είχαν κάνει και πρόβες για αυτό δεν του άφησαν περιθώρια αντίδρασης.

Στο αυτοκίνητο του 44χρονου βρέθηκε το πιστόλι του, ένα Glock των 9 χιλιοστών, ενώ στο πορτ μπαγκάζ είχε και ο ίδιος ένα καλάσνικοφ με γεμιστήρες και άγνωστο αριθμό φυσιγγίων.

Με καθαρά όπλα και ομάδα υποστήριξης
Η μαφιόζικη εκτέλεση έγινε στις 02:00 σήμερα τα ξημερώματα έξω από βενζινάδικο στην συμβολή των οδών Φραντζή και Ηλία Ηλιού στο Νέο Κόσμο. Η δολοφονική επίθεση κράτησε περίπου 40 δευτερόλεπτα.

Φαίνεται πως οι εκτελεστές είχαν εμπειρία σε τέτοιου είδους χτυπήματα και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις τα όπλα που χρησιμοποίησαν ήταν «καθαρά» δηλαδή δεν είχαν χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν σε εγκληματικές ενέργειες. Οι δράστες, επέβαιναν σε ΙΧ ενώ δεν αποκλείεται να υπήρχε και ομάδα υποστήριξης, καθώς γίνεται λόγος μετά την δολοφονία για μία μοτοσικλέτα που απομακρύνθηκε με ταχύτητα από το σημείο.

Λίγο αργότερα ένα ΙΧ βρέθηκε καμένο, στην Λεωφόρο Αθηνών στο Δαφνί και εικάζεται πως είναι εκείνο που χρησιμοποίησαν οι δράστες. Το όχημα μεταφέρθηκε στα εγκληματολογικά εργαστήρια, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για τον εντοπισμό της μοτοσικλέτας που εκτιμάται ότι εμπλέκεται στη δολοφονία.

Βίντεο – ντοκουμέντο με το όχημα των εκτελεστών
Στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του OPEN παρουσιάστηκε βίντεο ντοκουμέντο που δείχνει το τζιπ των εκτελεστών να φεύγει με ταχύτητα από το σημείο, ενώ στην απέναντι πλευρά του δρόμου φαίνεται ένα άτομο να τρέχει σε κατάσταση πανικού για να γλιτώσει από τα πυρά.

 

Το βαρύ παρελθόν του 44χρονου μαφιόζου – Γνωστός εδώ και 20 χρόνια στις Αρχές
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μίνας Καραμήτρου, το θύμα είναι σεσημασμένο και αστυνομία ξεκίνησε να ασχολείται μαζί του πριν από περίπου 20 χρόνια όταν κατηγορήθηκε πως έκαψε ένα αυτοκίνητο στη Λακωνία και στην καταδίωξη που ακολούθησε υπήρξαν και πυροβολισμοί με τους αστυνομικούς. Το όνομα του έχει εμπλακεί σε δικογραφίες το 2012, το 2015 από το τμήμα εκβιαστών της ασφάλειας ενώ είχε εμπλακεί και σε δικογραφίες και για ληστείες σε χρηματαποστολές.

Τι βρήκαν στο όχημα του θύματος – Αιφνιδιάστηκε ο 44χρονος
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στο όχημα του μαφιόζου βρέθηκε το όπλο του, τύπου γκλοκ των 9 mm που βρίσκονταν στην τσάντα. Από ότι φαίνεται αιφνιδιάστηκε από τους δράστες που δεν πρόλαβε καν να την αγγίξει.

 

Οι εκτελεστές φαίνεται πως αυτή τη φορά είχαν πάει πολύ καλά διαβασμένοι και προετοιμασμένοι καθώς η εντολή που εκτιμάται πως είχαν πάρει είναι πως αυτή τη φορά δεν έπρεπε να φύγει ζωντανός από το σημείο της εκτέλεσης όπως είχε γίνει το 2018 στον Πειραιά.

Με δύο καλάσνικοφ στα χέρια οι δράστες
Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, οι δράστες φέρεται να ήταν δύο και χρησιμοποιήθηκαν δύο καλάσνικοφ. Ο ένας φαίνεται πως κινήθηκε από την πλευρά του οδηγού και ο δεύτερος από την πλευρά του συνοδηγού και άρχισαν να πυροβολούν μαζί και ο ένας πυροβολούσε και από το πίσω τζάμι του αυτοκινήτου. Είναι πιθανό να άλλαξαν ακόμα και γεμιστήρες που δείχνουν την μανία τους να μην βγει ζωντανός ο κακοποιός.

Στο μοιραίο όχημα βρέθηκαν επίσης τα δύο τηλέφωνα του θύματος, τα οποία βρίσκονται στα εγκληματολογικά εργαστήρια για να γίνει έλεγχος.

Για το ποιος βρίσκεται πίσω από τη δολοφονία, οι Αρχές απαντούν πως πρόκειται για ένα ακόμη κεφάλαιο στον πόλεμο της νύχτας που ξεκίνησε το 2017. Όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, σήμερα ολοκληρώνεται και κλείνει ένας πολύ μεγάλος κύκλος καθώς ο 44χρονος ήταν από τα πρώτα μεγάλα ονόματα της Greek Mafia και όταν ξεκίνησε το ξεκαθάρισμα το όνομά του είχε εμπλακεί σε πολλές από τις δολοφονίες ανθρώπων της νύχτας.

Σαρώνουν τις κάμερες ασφαλείας – Εκτιμάται πως είχαν κάνει πρόβα τις προηγούμενες ημέρες
Όπως αναφέρει ο Γιάννης Ρήγος, οι αστυνομικοί σαρώνουν από το πρωί την ευρύτερη περιοχή γύρω από το βενζινάδικο που έγινε η εκτέλεση, για κάμερες ασφαλείας όχι μόνο από τη στιγμή της άγριας δολοφονίας, για την οποία έχουν στα χέρια τους βιντεοληπτικό υλικό αλλά και για τα τελευταία δύο 24ωρα για να εντοπίσουν ύποπτες κινήσεις των δραστών και τη διαδρομή που ακολούθησαν μέχρι το Σχιστό, όπου έκαψαν το αυτοκίνητο.

Οι Αρχές εκτιμούν πως έγινε πρόβα τις προηγούμενες ημέρες για την εκτέλεση.

Πηγή:ethnos

Share

Πρόσφατα άρθρα

Εντοπισμός 117 μεταναστών – Συνελήφθησαν τρεις διακινητές

Στον εντοπισμό λέμβου με πάνω από 100 μετανάστες προχώρησε το Λιμενικό στην Κρήτη, ενώ συνελήφθησαν…

14 Ιανουαρίου 2024

Η Εθνική Ανδρών κέρδισε 12-10 τη Σερβία και πάει για την 5η θέση στο Ευρωπαϊκό

Με ξέσπασμα, κυρίως στις αρχές του τέταρτου οκταλέπτου, η Εθνική μας ομάδα πόλο των Ανδρών…

14 Ιανουαρίου 2024

Δακρυσμένος ο νέος Βασιλιάς της Δανίας, Φρειδερίκος Ι’ – Το βασιλικό φιλί που αντάλλαξε με τη σύζυγο του, δείτε φωτογραφίες

H 14η Ιανουαρίου του 2024 ήταν μία ιστορική ημέρα για την Δανία καθώς η σκανδιναβική…

14 Ιανουαρίου 2024

Χάλκινο και πρόκριση στους Ολυμπιακούς για την Εθνική Γυναικών στο πόλο

Ναι, είναι γεγονός: η Εθνική ομάδα Υδατοσφαίρισης των Γυναικών επιστρέφει στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Πέρασαν 16…

14 Ιανουαρίου 2024

Τα σημερινά αποτελέσματα στα πρωταθλήματα ΕΠΣΘ

Σήμερα Κυριακή για τα πρωταθλήματα της ΕΠΣΘ σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:   Α’ ΕΠΣΘ (14η…

14 Ιανουαρίου 2024

Εξαφάνιση 31χρονου στο Μεσολόγγι: Υπάρχει πρόσωπο – μυστήριο που μπορεί να δώσει τη λύση, λέει ο Καλλιακμάνης

Συνεχίζονται οι έρευνες οι οποίες επικεντρώνονται σε συγκεκριμένες περιοχές, για τον 31χρονο Μπάμπη στο Μεσολόγγι…

14 Ιανουαρίου 2024