Τοπικά

«Άνοιγμα» Β. Χατζηκυριάκου στις παρατάξεις Εσερίδη και Ζωής Ράππου για συνεργασία

Ο νέος δήμαρχος Αλμυρού Βαγγέλης Χατζηκυριάκος προλειαίνει το «έδαφος» ενόψει του Σεπτεμβρίου και απευθύνει «ανοικτή πρόσκληση συνεργασίας και προγραμματικής σύγκλισης για την διαμόρφωση κοινών στόχων της νέας τετραετίας για τον Δήμο Αλμυρού» στις υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις που εκπροσωπούνται στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ο κ. Χατζηκυριάκος θέλει να χτίσει συμμαχίες με τους συμβούλους που εξέλεξε ο κ. Εσερίδης και η κ. Ζωή Ράππου , υποστηρίζοντας ότι «επιβάλλεται να δουλέψουμε όλοι μαζί για το καλό του δήμου και των δημοτών, σεβόμενοι τις διακριτές διαφορές μας».

Οι πρόσφατες δημοτικές εκλογές αποτύπωσαν, σύμφωνα με τον κ. Χατζηκυριάκο, ξεκάθαρη ετυμηγορία εκφράζοντας την θέληση των δημοτών του Αλμυρού, και τοποθέτησαν την παράταξή του στη θέση της διοίκησης του Δήμου.
«Οι δημότες αποφάσισαν, από τον πρώτο ήδη γύρο των εκλογών, πως θέλουν ο τόπος μας να πορευτεί με συνέργεια, συναντίληψη και προγραμματική σύγκλιση όλων των παρατάξεων που διεκδίκησαν την ψήφο τους.
Αυτός ήταν και ένας από τους λόγους για τους οποίους εμπιστεύτηκαν στη «Δημοτική Πρωτοβουλία» τη διοίκηση, καθώς ήμασταν εμείς που έγκαιρα είχαμε συλλάβει και είχαμε εκφράσει το αίτημα για συνεργασία όλων των δυνάμεων που προσπαθούν για την ανάπτυξη και την πρόοδο του Αλμυρού.
Αυτό ακριβώς το αίτημα, επιβεβαιώνεται και από το νέο θεσμικό πλαίσιο που ορίζει τη λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Η εκφρασμένη θέληση των δημοτών αποτελεί για μας σαφή εντολή .Δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι θα είμαστε Δημοτική Αρχή όλων των δημοτών. Η απαίτηση για συνεργασία τη νέα τετραετία για τη διοίκηση του Δήμου, αποτελεί για μας πρώτιστο καθήκον.
Στην κατεύθυνση αυτή, η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ και εγώ προσωπικά, ως νέος Δήμαρχος Αλμυρού, απευθύνουμε ανοικτή πρόσκληση συνεργασίας και προγραμματικής σύγκλισης για την διαμόρφωση κοινών στόχων της νέας τετραετίας για τον Δήμο Αλμυρού στις υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις που εκπροσωπούνται στο Δημοτικό Συμβούλιο, θεωρώντας ότι επιβάλλεται να δουλέψουμε όλοι μαζί για το καλό του δήμου και των δημοτών, σεβόμενοι τις διακριτές διαφορές μας.
Πιστεύουμε ακράδαντα πως υπάρχει μεγάλο πεδίο συνεννόησης και συνέργειας τόσο σε βασικά ζητήματα, όπως αυτά της καθημερινότητας, της αναπτυξιακής προοπτικής, της φροντίδας για τους ανέργους και τους κοινωνικά αδύναμους, όσο και σε ευρύτερους στόχους όπως είναι η Παιδεία, η Υγεία και ο Πολιτισμός και οι οποίοι, εφόσον υπηρετηθούν σωστά, προσδίδουν σε κάθε Δήμο ένα χαρακτήρα αντάξιο των δημοτών του.
Ταυτόχρονα, καλούμε όλους τους συμπολίτες να συμβάλλουν με τη συμμετοχή τους σε έναν ανοικτό Δήμο, που θα αποτελεί το σπίτι του κάθε Δημότη».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το