Τοπικά

Άνω-κάτω το Δ.Σ. Βόλου – Καταγγελίες για ανακατασκευή δημοτικού κτιρίου από ανασφάλιστο προσωπικό

Image-1 (2)

Δριμεία αντιπαράθεση μεταξύ πλειοψηφίας και αντιπολίτευσης πυροδότησε στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου η ενημέρωση του Σώματος από τον Αχ. Μπέο περί αποδοχής δωρεάς για την ανακατασκευή του πρώην δημαρχείου Νέας Αγχιάλου.

Σύμφωνα με τον κ. Μπέο, ο Δήμος Βόλου αποδέχθηκε την προσφορά του εφοπλιστή Δράγνε, αδελφού του τέως δημάρχου Ν. Αγχιάλου, να προχωρήσει στην ανακατασκευή του εσωτερικού και περιβάλλοντα χώρου του κτιρίου με δικές του δαπάνες. Οι εργασίες ξεκίνησαν και, όπως παραδέχθηκε ο Αχ. Μπέος, εκτελούνται από προσωπικό που μπορεί και να είναι ανασφάλιστο, αλλά τον ίδιο δεν τον ενδιαφέρει.

Ο κ. Πατσιαντάς επισήμανε ότι αν ο κ. Δράγνες ήθελε να στηρίξει το Δήμο, ας έκανε δωρεά κάποιου ποσού και όχι σε είδος, και αναρωτήθηκε: «Αν γίνει ένα εργατικό ατύχημα, ποιος θα αναλάβει την ευθύνη; Είναι ασφαλισμένο το προσωπικό που χρησιμοποιεί ο κ. Δράγνες για αυτές τις επισκευές που κάνει;

Στην τοποθέτηση της η επικεφαλής της παράταξης «Επιλογή Ευθύνης» Νατάσα Οικονόμου τόνισε ότι «είναι άλλο πράγμα να στηρίζει κάποιος ιδιώτης το Δήμο διαθέτοντας προσωπικό ανασφάλιστο, και άλλο πράγμα ένας γονιός που εθελοντικά βάφει το σχολείο», απαντώντας έτσι στον Γ. Μουλά που έκανε λόγο για εθελοντισμό.

Σοβαρός καυγάς για το θέμα αυτό ξέσπασε ανάμεσα στον Αχ. Μπέο και τον ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο Θ. Διαμαντένια.
«Τόσο καιρό το κτίριο αυτό έσταζε. Και τώρα έρχεται ένας και λέει ότι θα το φτιάξω, και εμείς θα του πούμε όχι; Και τώρα να φοβόμαστε μήπως ο Διαμαντένιας μας κάνει καταγγελία στην επιθεώρηση εργασίας; Δεν είναι δικό σου το κτίριο», είπε ο Αχ. Μπέος.
«Ούτε δικό σου είναι», απάντησε ο Θ. Διαμαντένιας.
Μπέος: Και ποιος είσαι εσύ που θα πας να σταματήσεις από τη δουλειά του τον εργαζόμενο;
Νάνος: Δεν είστε και τόσο φρέσκοι
Μπέος: Μα είμαστε. Βλέπετε τα λουλούδια και τα σιντριβάνια.
Νάνος: Αν ήσασταν, να δεχόσασταν το ψήφισμα συμπαράστασης για τους απεργούς της ΒΙΣ. Τον κόσμο δεν τον νοιάζουν τώρα τα λουλούδια, αλλά το να έχει δουλειά.

Στην κόντρα ενεπλάκη και ο Γ. Μουλάς ρωτώντας τον Θ. Διαμαντένια: «Τη δουλειά κάνατε εσείς στο δήμο πριν πάτε να καταγγείλετε στην επιθεώρηση εργασίας;»
Διαμαντένιας: Δεν πήγα να καταγγείλω τίποτα. Πήρα τηλέφωνο τον κ. Λιβογιάννη και μου είπε ότι δεν ξέρει τίποτα για το έργο Δράγνε.
Μπέος: Μας κατηγορείτε ότι δεν πέρασε από την Οικονομική Επιτροπή. Πότε ξεκίνησε το έργο;
Διαμαντένιας: Μήνες βάφουν στο δημαρχείο.
Μπέος: Σήμερα ξεκίνησε το έργο. Εγώ αποδέχτηκα ένα έργο. Τι με νοιάζει εμένα αν ο κ. Δράγνες έχει αλβανούς ανασφάλιστους; Αυτός θα πληρώσει το πρόστιμο. Την ευθύνη της ασφάλισης αυτός την έχει.

Νέα επίθεση στις μειοψηφίες

Επίθεση εναντίον των μειοψηφιών για την απουσία συμβούλων από την έκτακτη συνεδρίαση με θέμα την παροχή βοήθειας στη Σκόπελο, αλλά και για την απουσία τους από την εκδήλωση απολογισμού της δημοτικής αρχής, εξαπέλυσε για μία ακόμη φορά σήμερα ο Αχ. Μπέος.

«Περίμενα να έρθετε για να αντιπαρατεθείτε και να πείτε ποιο είναι λάθος και ποιο ψέμα. Αλλά δεν είχατε το θάρρος να το κάνατε. Ήσασταν καταδικασμένοι και τώρα καταδικαστήκατε ακόμα περισσότερο», είπε απευθυνόμενος στον Μ. Πατσιαντά και πρόσθεσε ότι η απουσία της παράταξής του από το δημοτικό συμβούλιο για τη Σκόπελο, τον φέρνει αντιμέτωπο με τον κόσμο. «Αναρωτιέμαι πως εσείς κυκλοφορείτε έξω στο δρόμο», ανέφερε.

Απαντώντας ο κ. Πατσιαντάς τόνισε ότι ο Αχ. Μπέος εκφράζει το παλιό, και μάλιστα το πολύ παλιό σαν νοοτροπία. «Μας λέτε ότι συνεννοηθήκαμε όλες οι μειοψηφίες για να μην έρθουμε στον απολογισμό; Αυτό δεν ισχύει», ξεκαθάρισε.

Στο μεταξύ, αναφερόμενος στις αποφάσεις για τον χριστουγεννιάτικο στολισμό της πόλης, ο Αχ. Μπέος κάλεσε την αντιπολίτευση να μην κάνει ενστάσεις και να μην διαμαρτυρηθεί για το κόστος, το οποίο ξεπερνά τις 100.000 ευρώ, λέγοντας χαρακτηριστικά «ό,τι και να κάνετε, εμείς έχουμε υποχρέωση στους πολίτες να το ολοκληρώσουμε».

Στο σημείο αυτό αναφέρθηκε για μία ακόμη φορά στο θέμα παραπομπής του σε δίκη με την κατηγορία της σύστασης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, επαναλαμβάνοντας ότι, ακόμη και όταν τεθεί σε αργία, η δημοτική αρχή θα παραμείνει γιατί την επέλεξαν οι πολίτες του Βόλου. «Είναι δικό μου θέμα και θα το κρίνει η δικαιοσύνη. Υπάρχει αντικαταστάτης και ενημερώνεται για τα θέματα».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το