Αθλητισμός

Ανησυχία στον Ολυμπιακό για την έδρα της ομάδας τη νέα περίοδο

Ανησυχία επικρατεί στον Ολυμπιακό Βόλου, όσον αφορά την έδρα που θα έχει η ομάδα τη νέα σεζόν στη Φούτμπολ Λιγκ. Οι «ερυθρόλευκοι» κινδυνεύουν να βρεθούν εκτός Πανθεσσαλικού μετά τη συμφωνία που έκανε ο ΝΠΣ Βόλος με τα Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα, ώστε να το χρησιμοποιεί αυτός.

Μόλις προχθές ο ΝΠΣ Βόλος ανακοίνωσε την υπογραφή σύμβασης με την εταιρεία Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα ΑΕ, για την παραχώρηση του Πανθεσσαλικού σταδίου. Αυτό δεν θα απασχολούσε τους ανθρώπους του Ολυμπιακού και τους χιλιάδες φιλάθλους του ιστορικού συλλόγου, αν το Πανθεσσαλικό δεν αποτελούσε την έδρα του Ολυμπιακού τα τελευταία χρόνια, καθώς το ΕΑΚ «Τάκης Συνετόπουλος» -η ιστορική του έδρα- είναι εντελώς παραμελημένο και δεν μπορεί να φιλοξενήσει αγώνες.
Με δεδομένο ότι και στο γήπεδο της Νίκης θα γίνουν έργα, αν ο Ολυμπιακός (όπως και η Νίκη) υποχρεωθεί να αφήσει το Πανθεσσαλικό, τότε το μόνο γήπεδο που απομένει στο πολεοδομικό συγκρότημα το οποίο μπορεί να φιλοξενήσει αγώνες επαγγελματικών πρωταθλημάτων είναι αυτό της Νεάπολης. Ωστόσο, πρόκειται για δημοτικό γήπεδο με ότι αυτό συνεπάγεται, αφού είναι γνωστό ότι οι σχέσεις του Ολυμπιακού με τη Δημοτική Αρχή δεν είναι και οι καλύτερες την δεδομένη χρονική στιγμή.

Ο Ολυμπιακός είχε κάνει και αυτός συμφωνία με τα Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα που αφορούσε και τη σεζόν 2019-20, αλλά είναι άγνωστο αν αυτή είναι σε ισχύ, διότι τότε τον εκπροσωπούσε η διοίκηση του Ερασιτέχνη, ενώ τώρα το γήπεδο το χρειάζεται η υπό σύσταση ΠΑΕ.
Να σημειωθεί, ότι όπως αποφάσισε η Γενική Συνέλευση της περασμένης Τετάρτης, ο διακριτικός τίτλος της νέας ΠΑΕ θα είναι «Ολυμπιακός Βόλου 1937 ΠΑΕ» και στα αγγλικά «Olympiakos Volou FC».

Από εκεί και πέρα, έχει συγκροτηθεί πενταμελής επιτροπή για να «τρέξει» τις διαδικασίες της δημιουργίας ΠΑΕ η οποία αποτελείται από τους: Αλέξανδρο Μεταφτσή, Πολυχρόνη Ζάχο, Απόστολο Έξαρχο, Νίκο Φουντούλη και Δημήτρη Πέγιο. Οι ενέργειες ξεκίνησαν και μέχρι την προσεχή Τετάρτη ή Πέμπτη θα έχει ανοιχτεί λογαριασμός σε τράπεζα όπου τα μέλη και οι φίλοι του Ολυμπιακού θα μπορούν να συνδράμουν ώστε να καλυφθεί το Μετοχικό Κεφάλαιο, το οποίο έχει οριστεί στα 30.000 ευρώ. Εντός των ημερών θα εκδοθεί και σχετική ανακοίνωση.
Γενικά, στον Ολυμπιακό υπάρχουν πολλά θέματα που πρέπει να γίνουν σε σύντομο χρονικό διάστημα. Πέραν του γηπεδικού, οι άνθρωποι που θα αναλάβουν την ΠΑΕ θα πρέπει να λύσουν μία σειρά ζητημάτων όπως αυτό του προπονητή, των παικτών που θα μείνουν από το περσινό ρόστερ, αλλά και εκείνων που θα αποκτηθούν για να ενισχυθεί η ομάδα ενόψει Φούτμπολ Λιγκ.
Επίσης, πρέπει να ξεκαθαρίσουν και θέματα που αφορούν την προετοιμασία. Δεν αποκλείεται η ομάδα να πάει και στο εξωτερικό για μερικές ημέρες, αλλά αυτό θα αποφασιστεί από τη διοίκηση σε συνεργασία με τον προπονητή.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το