Τοπικά

Ανησυχία για την προοπτική νέας δραστηριότητας στην ΑΓΕΤ που θα προκαλέσει επιπλέον όχληση στην περιοχή 

Πραγματοποιήθηκε χθες, Τρίτη 16 Μαρτίου, διαδικτυακή συνάντηση φορέων και κινημάτων που αγωνίζονται για μια δίκαιη διαχείριση απορριμμάτων και για τη διαφύλαξη του καθαρού αέρα, ως κορυφαίου παράγοντα για την προάσπιση της ποιότητας της δημόσιας υγείας.
Εκπρόσωποι του Συντονιστικού της Επιτροπής Πολιτών Βόλου, που συμμετείχαν στην συνάντηση, αναφέρθηκαν στα θέματα της πόλης και υπογράμμισαν την ανάγκη αποτροπής μιας νέας μονάδας καύσης σκουπιδιών στην περιοχή. Επιβεβαιώθηκε η αξία συντονισμού δράσεων των κινημάτων για μια διαφορετική πολιτική διαχείρισης απορριμμάτων, που θα στοχεύει στην ανακύκλωση και την ορθολογική χρήση των πόρων με ορίζοντα τη μηδενική παραγωγή αποβλήτων (ZERO WASTE).

Επίσης, οι εκπρόσωποι του Συντονιστικού της Επιτροπής Πολιτών Βόλου εξέφρασαν την ανησυχία τους για τις πληροφορίες σχετικά με την δημιουργία νέας δραστηριότητας στην ΑΓΕΤ, σχετικής με τις εργασίες σπασίματος και την επεξεργασία οικοδομικών υπολειμμάτων (μπάζα κατεδαφίσεων κ.α.).
Όπως είπαν, «μία τέτοια μονάδα, θα επιφέρει πρόσθετη υποβάθμιση του ατμοσφαιρικού αέρα της πόλης. Θα προσθέσει δε σημαντική κυκλοφοριακή και ηχητική επιβάρυνση. Είναι ανάγκη οι δημόσιες υπηρεσίες να πληροφορήσουν εγκαίρως την τοπική κοινωνία για την εγκυρότητα αυτής της προοπτικής, που εκτιμάται ως μία εξαιρετικά δυσμενή εξέλιξη».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το