Αθλητισμός

Άνετα πέρασε από το Βασδέκειο ο Ολυμπιακός 0-4 τον Πανιώνιο

Η προέλαση του Ολυμπιακού Βόλου στη φετινή Α’ ΕΠΣΘ συνεχίζεται. Οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν στο Βασδέκειο με 4-0 τον Πανιώνιο και έκαναν το «εννέα στα εννέα», ενώ αύξησαν και τη διαφορά από τον δεύτερο Θησέα στους πέντε βαθμούς. Σκόρερ του αγώνα ήταν οι Σέττος (11’), Αναστασίου (41’), Ματέα (78’) και  Μπλατσέρης (80’). Πέναλτι του Κιπτίου απέκρουσε ο Σταυράκης στο α’ μέρος.

 Το ζητούμενο για τον Ολυμπιακό στο χθεσινό εκτός έδρας παιχνίδι με τον Πανιώνιο ήταν να πάρει τους τρεις βαθμούς, κάτι που κατάφερε χωρίς να «καρδιοχτυπήσει» τους οπαδούς του όπως συνέβη σε προηγούμενους αγώνες. Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν ανώτεροι σε όλους τους τομείς και έφτασαν δίκαια και σχετικά άνετα στη νίκη. Πάντως, στο α’ ημίχρονο απειλήθηκαν δύο φορές από τους αντιπάλους τους, που είχαν δοκάρι και χαμένο πέναλτι.

Για τον γηπεδούχο Πανιώνιο ο προπονητής Κώστας Παπαστεργίου επέλεξε σύστημα 5-4-1 με τον Καγιάννη κάτω από τα δοκάρια, δεξιό μπακ τον Τάρε και αριστερό τον Σταμάτη, ενώ οι τρεις στόπερ ήταν οι Μαρούφ, Ζάγκας και Καθηνιώτης. Οι Νικούδης και Κανιούρας ήταν οι κεντρικοί χαφ, με τον Σταυραντώνη στα δεξιά τους και τον Καρακώστα από την αριστερή πλευρά, ενώ μοναδικός προωθημένος ήταν ο Κιπτίου.

Από την άλλη πλευρά, ο τεχνικός του Ολυμπιακού Στέλιος Αρσένος παρέταξε φουλ επιθετικό σχήμα με δύο φορ περιοχής σε διάταξη 4-4-2. Τερματοφύλακας ήταν ο Σταυράκης, δεξιός οπισθοφύλακας ο Κατσαγεωργίου και αριστερός ο Κ.Σ. Καμπέρης, με σέντερ μπακ τους Παπαϊωάννου και Γκαλίτσιο. Οι Πετράκος και Σκοπελίτης έπαιξαν στον άξονα της μεσαίας γραμμής, ο Ματέα επιχειρούσε από τα δεξιά και ο Νούσιος από τα αριστερά, ενώ το επιθετικό δίδυμο συνέθεσαν οι Αναστασίου και Σέττος.

Ο Πανιώνιος προσπάθησε να αιφνιδιάσει και στο 5’ έχασε μεγάλη ευκαιρία όταν σε σουτ του Κιπτίου η μπάλα προσέκρουσε στο δεξί δοκάρι. Από εκεί και πέρα ο Ολυμπιακός πήρε τα «ηνία» του ματς. Προειδοποίησε στο 10’ με την κεφαλιά του Παπαϊωάννου που μπλόκαρε εύκολα ο Καγιάννης και άνοιξε το σκορ στο επόμενο λεπτό όταν από κεφαλιά-πάσα του Ματέα, ο Σέττος πλάσαρε εύστοχα μέσα από την περιοχή (0-1).

Οι «ερυθρόλευκοι» συνέχισαν να υπερέχουν, ψάχνοντας το δεύτερο γκολ με το οποίο θα «κλείδωναν» τη νίκη τους. Στο 13’ ο Σκοπελίτης έβγαλε σε θέση τετ-α-τετ τον Ματέα, που «νικήθηκε» από τον Καγιάννη στο σουτ που επιχείρησε. Στο 22’ το μακρινό σουτ του Σκοπελίτη πέρασε άουτ, ενώ την ίδια κατάληξη είχε και το σουτ του Αναστασίου στο 24’.

Στο επόμενο λεπτό ο Σκοπελίτης απέφυγε και τον τερματοφύλακα και ήταν έτοιμος για το 0-2, αλλά το πλασέ του έδιωξε πάνω στη γραμμή ο Ζάγκας. Ακολούθησε διπλή φάση για τον Ολυμπιακό στο 27’, με τον Καγιάννη να αποκρούει με το πόδι κεφαλιά του Νούσιου, ενώ στη συνέχεια σουτ του Γκαλίτσιου πήγε στην εξωτερική πλευρά των διχτυών.

Οι φιλοξενούμενοι έχαναν τις ευκαιρίες, αλλά και ο Πανιώνιος «άγγιξε» το γκολ όταν στο 29’ ο Κιπτίου ανατράπηκε από τον Γκαλίτσιο και ο διαιτητής Δ. Σακκάς έδειξε το σημείο του πέναλτι. Ο Κιπτίου ανέλαβε και την εκτέλεση, αλλά ο Σταυράκης έπεσε υπέροχα στη δεξιά του γωνία και απέκρουσε, κρατώντας το 0-1.

Στο 32’ η κεφαλιά του Αναστασίου πέρασε δίπλα από το δοκάρι, για να φτάσουμε στο 41ο λεπτό όπου σημειώθηκε το 0-2. Ο Κ.Σ. Καμπέρης έδωσε στον Σέττο. Αυτός έκανε το γύρισμα από τα αριστερά και από κοντά ο Αναστασίου προώθησε τη μπάλα εντός της εστίας.

Στο β’ ημίχρονο ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά. Εκτός από τα δύο γκολ που πέτυχε ο Ολυμπιακός άξια αναφοράς είναι μία ακόμη φάση των «ερυθρολεύκων» στο 51ο λεπτό όταν το γυριστό σουτ του Καρατσόλη απέκρουσε ο Καγιάννης. Στο 78’ ο Αναστασίου τροφοδότησε με κάθετη πάσα τον Ματέα και αυτός πλάσαρε εύστοχα για το 0-3. Ήταν μία δικαίωση για τον νεαρό Αργεντινό για την καλή εμφάνιση που συνοδεύτηκε από γκολ και ασίστ.

Στο 80’ σημειώθηκε και το ωραιότερο τέρμα του αγώνα, όταν ο Μπλατσέρης έγινε κάτοχος της μπάλας εκτός περιοχής και με φοβερό σουτ την έστειλε συστημένη στο αριστερό «παραθυράκι», γράφοντας το τελικό 0-4.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Καγιάννης, Τάρε (81’ Παπανδρέου), Σταμάτης, Μαρούφ, Ζάγκας, Καμηνιώτης, Νικούδης, Σταυραντώνης (70’ Πέππας), Κιπτίου (73’ Πέτσης), Κανιούρας, Καρακώστας.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β.: Σταυράκης, Κατσαγεωργίου (70’ Κ.Θ. Καμπέρης), Κ.Σ. Καμπέρης, Παπαϊωάννου, Γκαλίτσιος, Πετράκος (46’ Κυρίτσης), Σκοπελίτης (46’ Καρατσόλης),  Ματέα, Νούσιος (46’ Μπλατσέρης), Αναστασίου, Σέττος (58’ Παπαδήμος).

 

 

Share

Πρόσφατα άρθρα

Πρόταση για τη δημιουργία Μουσείου της Αργούς στο «Θεσσαλία 2021-2027»

Στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, θα συζητηθεί η εισήγηση για την έγκριση υποβολής πρότασης…

13 Μαρτίου 2024

Στο Νοσοκομείο Βόλου 3,5 ετών αγοράκι

Στο Νοσοκομείο Βόλου διακομίσθηκε χθες βράδυ εσπευσμένα 3,5 ετών αγοράκι. Ειδικότερα, με μέριμνα του Κέντρου…

13 Μαρτίου 2024

Πρόσληψη 44 οκταμηνιτών στον Δήμο Βόλου

  Στη σημερινή συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής του Δήμου Βόλου θα ληφθεί απόφαση για την…

13 Μαρτίου 2024

Βόλος:Σε ρητή δικάσιμο νεαρός που έκλεβε δίκυκλα και τα έκανε «κομμάτια»

Σε ρητή δικάσιμο τον Νοέμβριο του 2024 αναμένεται να δικαστεί ένας 20χρονος, ο οποίος συνελήφθη…

13 Μαρτίου 2024

ΜΟΔ Βόλου:Καταδίκη 37χρονου που ασελγούσε στην κόρη της συντρόφου του

Ποινή φυλάκισης επτά ετών και έξι μηνών χωρίς αναστολή, αλλά με την έφεση να διατηρεί…

13 Μαρτίου 2024

Κασσελάκης: Άμεσα μέτρα €3,2 δισ. για την αντιμετώπιση της ακρίβειας

Άμεσα μέτρα ύψους 3,2δισ. ευρώ για την αντιμετώπιση της ακρίβειας περιλαμβάνουν οι προτάσεις του Στέφανου…

12 Μαρτίου 2024