Τοπικά

Ανεμβολίαστοι το 40% των ασθενών που νοσηλεύονται με κορωνοϊό στο Νοσοκομείο Βόλου

 

Ανεμβολίαστοι είναι το 40% των ασθενών που νοσηλεύονται με κορωνοϊό στο Νοσοκομείο Βόλου ο οποίος παρά τα ήπια συμπτώματά του για τη μεγάλη μερίδα του πληθυσμού, εντούτοις εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για τους ηλικιωμένους, ειδικά όσους έχουν και υποκείμενα νοσήματα.
Είναι ενδεικτικό πως σύμφωνα με τα στοιχεία της διοίκησης μόνο για τον Ιανουάριο είχαμε δεκατέσσερις θανάτους από κορωνοϊό με τον μέσο όρο ηλικίας να διαμορφώνεται στα 78 έτη.
Πιο συγκεκριμένα, όπως τονίστηκε από τη διοίκηση χθες οι νοσηλευόμενοι στις κλινικές του Νοσοκομείου Βόλου με covid-19 ανέρχονται συνολικά στους 26, εκ των οποίων 16 είναι άνδρες, (ποσοστό 61,54 %) και δέκα γυναίκες, δηλαδή ποσοστό 38,46 %. Ο μέσος όρος ηλικίας των νοσηλευόμενων είναι τα 72 έτη.
Εμβολιασμένοι με τέσσερις δόσεις (αναμνηστική δόση) είναι δυστυχώς μόνο τέσσερις, παρότι γίνονται από το Νοσοκομείο μας και εμβολιασμοί κατ` οίκον. Το ποσοστό των πλήρως εμβολιασθέντων είναι μόνο 15,38% και είναι όλοι άνδρες.
Δέκα ασθενείς είναι πλήρως ανεμβολίαστοι, εννέα ασθενείς έχουν εμβολιασθεί με τρείς δόσεις και τρείς έχουν εμβολιασθεί με δυο δόσεις. Είναι προφανές ότι τη μεγάλη πίεση την δέχονται το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών και τα δυο Παθολογικά Τμήματα μαζί με τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Δυστυχώς η πανδημία είναι εδώ και δεν επιτρέπεται κανένας εφησυχασμός.
Σημαντική και ανησυχητική διαπίστωση είναι ότι, οι θάνατοι το πρώτο 15νθήμερο του Ιανουαρίου 2023 είναι αναλογικά, περισσότεροι από κάθε μήνα, από τον Μάιο του 2023 και εφεξής. Σο τελευταίο 9μηνο που υπήρξε μια υποχώρηση της πανδημίας με τα πιο έντονα συμπτώματα υπήρξαν 71 θάνατοι, δηλαδή 42 άνδρες και 29 γυναίκες.
Τον Μάιο είχαμε οκτώ θανάτους, τον Ιούνιο έναν θάνατο, τον Ιούλιο επτά θανάτους, τον Αύγουστο δεκατρείς θανάτους, τον Σεπτέμβριο δύο, τον Οκτώβριο έξι θανάτους, τον Νοέμβριο οκτώ και τον Δεκέμβριο δώδεκα.
Μάλιστα τους περασμένους μήνες η μέση ηλικία των θανόντων άγγιζε τα 85 έτη.
Στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Βόλου υπάρχουν τέσσερις κλίνες για τα περιστατικά με κορωνοϊό και οκτώ για ευρύτερα περιστατικά. Από τη ΜΕΘ τονίστηκε πως έχουν περάσει αρκετοί μήνες από τότε που διασωληνώθηκε κάποιος μη ηλικιωμένος και να μην έχει υποκείμενα νοσήματα και πως, όσοι διασωληνώνονται σποραδικά, είναι ηλικιωμένοι.
Σημειώνεται πως από την έναρξη της πανδημίας μέχρι και το τέλος του 2022 οι νεκροί από κορωνοϊό στο Νοσοκομείο ανήλθαν στους 742. Και δυστυχώς αυξάνονται με τους γιατρούς να τονίζουν την αναγκαιότητα του εμβολιασμού.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το