Τοπικά

Αναστολή των συμβάσεων εργασίας εργαζομένων σε επιχειρήσεις – τουρισμού και εστίασης ζήτησε ο Χρ. Μπουκώρος

Ο βουλευτής κ. Χρήστος Μπουκώρος, περιέγραψε με ακρίβεια στην από 29 Σεπτεμβρίου 2023 επιστολή του, την ζοφερή κατάσταση που βιώνουν οι πολίτες και οι επιχειρήσεις του Νομού Μαγνησίας, τόσο στο Βόλο, όσο και στο Πήλιο και ζήτησε από αρμόδιο υπουργό, την άμεση αναστολή των συμβάσεων εργασίας εργαζομένων σε επιχειρήσεις – τουρισμού και εστίασης.
Συγκεκριμένα μεταξύ άλλων, στην επιστολή του ο βουλευτής αναφέρει: «Η πρόσβαση των εργαζομένων και των επιχειρηματιών στις επιχειρήσεις τους είναι ανέφικτη στις πλείστες των περιπτώσεων. Το οδικό δίκτυο είναι κατεστραμμένο, οι δρόμοι κεντρικοί και περιφερειακοί είναι γεμάτοι λάσπη και φερτά υλικά .
Μάλιστα, σε πολλά σημεία είναι τόσο κατεστραμμένο και δεν πρόκειται να δοθεί άμεσα, απόλυτα ασφαλής πρόσβαση στους πολίτες, τους εργαζομένους, τους επιχειρηματίες, πόσο μάλλον στους τουρίστες να επισκεφτούν την περιοχή!
Επιπλέον, έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία επανασύνδεσης της ηλεκτροδότησης και της υδροδότησης των περιοχών, αλλά το νερό είναι ακόμη ακατάλληλο για ανθρώπινη χρήση.
Αξίζει να σημειωθεί, πως οι ακυρώσεις κρατήσεων στα τοπικά ξενοδοχεία και καταλύματα, έλαβαν καταιγιστική μορφή τον τελευταίο μήνα».
Κλείνοντας την επιστολή του ο κ. Χρήστος Μπουκώρος, επισημαίνει πως το αίτημά του αφορά κυρίως οικογενειακές μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ζητά από τον Υπουργό να εξαντλήσει κάθε δυνατότητα χρήσης χρηματοδοτικών εργαλείων, όπως η αναστολή συμβάσεων εργασίας εργαζομένων σε επιχειρήσεις – εργοδότες του τουρισμού και της εστίασης, προκειμένου να προστατεύσουμε τη βιωσιμότητα των συγκεκριμένων επιχειρήσεων.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το