Τοπικά

«Ανάσα» για την εμπορική αγορά του Βόλου η Κυριακή των Βαΐων 

Από μεγάλη προσέλευση των καταναλωτών χαρακτηρίστηκε η χθεσινή μέρα για την εμπορική αγορά του Βόλου δημιουργώντας ελπίδες στους εμπόρους για τόνωση της αγοραστικής κίνησης στο επόμενο διάστημα, δεδομένου ότι στα μέσα της εβδομάδας θα καταβληθούν οι συντάξεις και τα δώρα του Πάσχα στον ιδιωτικό τομέα.
Κυριακή των Βαΐων η χθεσινή και τα εμπορικά καταστήματα ήταν ανοικτά ως μία από τις επτά Κυριακές τον χρόνο που είναι ανοικτά τα εμπορικά.
Τα καταστήματα άνοιξαν στις 11 το πρωί και έκλεισαν στις 6 το απόγευμα. Αυτό που κυριάρχησε τη χθεσινή μέρα, ήταν η υψηλή επισκεψιμότητα των καταναλωτών. Οι πολίτες κατέκλυσαν τους εμπορικούς δρόμους του κέντρου, άλλοι για να κάνουν αγορές και άλλοι για να κάνουν κάποιες διερευνητικές επαφές, ώστε τις επόμενες μέρες να προχωρήσουν στις αγορές των ειδών που ήθελαν.

Ο καλός καιρός, επιτέλους μετά από αρκετές μέρες, ήταν μεγάλος «σύμμαχος» για τους εμπόρους και τους καταναλωτές, αφού δόθηκε η ευκαιρία σε όλους να κάνουν τη βόλτα τους με άνεση.
Το παιδικό παπούτσι και ρούχο ήταν στο επίκεντρο των αγορών των περισσότερων. Ωστόσο αγορές έγιναν και για όλα τα υπόλοιπα είδη. Άλλωστε το Πάσχα συνηθίζεται ο κόσμος να πραγματοποιεί κάποια μικρά δώρα στα αγαπημένα του πρόσωπα.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου κ. Απόστολος Οντόπουλος δήλωσε πως «η χθεσινή, όπως και το Σάββατο του Λαζάρου, ήταν μια καλή μέρα. Στην εμπορική αγορά βρέθηκε πολύς κόσμος από το οποίο ένα 30-40% έκανε και αγορές. Ήταν μια πολύ καλύτερη εικόνα σε σχέση με την αντίστοιχη των τελευταίων ημερών. Αυτή η κατάσταση γέμισε με αισιοδοξία και ελπίδα τους εμπόρους για τη συνέχεια των ημερών μέχρι και το Πάσχα, αν λάβουμε υπόψη ότι ακόμη δεν έχουν πληρωθεί οι συντάξεις και δεν έχουν καταβληθεί τα δώρα στους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα, κάτι που θα γίνει από Τετάρτη. Άρα εκτιμάμε ότι η αγοραστική κίνηση θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο. Οι έμποροι της πόλης έχουν εφοδιάσει τα καταστήματά τους με όλα τα απαιτούμενα είδη και με πολύ προσιτές τιμές μπορούν να εξυπηρετήσουν τους πελάτες τους».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το