Τοπικά

«Ανάσα» για χιλιάδες καρκινοπαθείς στο Πανεπιστημιακό Λάρισας

201511061107343646-1200x900

Σημαντική ημέρα η σημερινή για χιλιάδες καρκινοπαθείς της Θεσσαλίας και της ευρύτερης περιοχής, καθώς στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου ανακοινώθηκε η αποδοχή δωρεάς από το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» που αφορά την απόκτηση γραμμικού επιταχυντή στο Τμήμα Ακτινοθεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας.

Στις δηλώσεις τους τόσο ο Κώστας Καραμπάτσας, διοικητής των διασυνδεδεμένων Πανεπιστημιακού και Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, όσο και ο Καθηγητής Γεώργιος Κύργιας, Διευθυντής του Τμήματος Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας του ΠΓΝΛ, εξέφρασαν τη χαρά τους για τη συγκεκριμένη εξέλιξη.

«Η Οδύσσεια των καρκινοπαθών θα τελειώσει οριστικά» υπογράμμισε ο κ. Καραμπάτσας, αναφερόμενος στην ταλαιπωρία που υφίσταντο οι καρκινοπαθείς, οι οποίοι έπρεπε να ταξιδέψουν σε άλλες πόλεις για να κάνουν τις απαραίτητες ακτινοθεραπείες.

Απ’ την πλευρά του ο κ. Κύργιας επισήμανε πως «στην περιοχή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας προστίθενται κάθε χρόνο 4.000 καρκινοπαθείς. Απ’ το σύνολο, οι 3.000 χρειάζονται ακτινοθεραπεία.

Με το γραμμικό επιταχυντή που είναι ήδη παλιός και με διαρκείς βλάβες εξυπηρετούνταν 500 ασθενείς, με το νέο γραμμικό επιταχυντή θα εξυπηρετούνται επιπλέον 1.500 ασθενείς.

Αν η Πολιτεία μας διέθετε ένα ακόμη μηχάνημα θα ήταν δυνατόν να καλυφθεί το σύνολο των αναγκών της ευρύτερης περιοχής, καθώς ο συγκεκριμένος γραμμικός επιταχυντής είναι ο μοναδικός μεταξύ Αθήνας και Θεσσαλονίκης».

Αξίζει να σημειωθεί πως βάση των σχεδιασμών ο νέος γραμμικός επιταχυντής θα βρίσκεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας στο πρώτο τετράμηνο του 2016.

Πηγή www.larissanet.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το