Τοπικά

Ανανεωμένο μόλις το 40% των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ στη Μαγνησία

Μόνο το 40% του στόλου έχει ανανεωθεί σε ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στη Μαγνησία με τέσσερα οχήματα να έχουν αποσυρθεί, αφού η συνεχής συντήρησή τους από τις ζημιές που προέκυπταν, ήταν ιδιαίτερα κοστοβόρες. Από τον διαγωνισμό για την προμήθεια δεκατριών νέων ασθενοφόρων στη Θεσσαλία, η Μαγνησία θα διεκδικήσει τρία οχήματα.
Για τα ζητήματα των εργαζομένων διασωστών στο ΕΚΑΒ Βόλου μίλησε στη διαδικτυακή εκπομπή «Θεσσαλία Παντού» από την ηλεκτρονική έκδοση www.e-thessalia.gr ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων και μέλος της Ομοσπονδίας κ. Παναγιώτης Δαριώτης.
Ο κ. Δαριώτης τόνισε πως «ένα βασικό πρόβλημα είναι η έλλειψη διασωστών. Αυτή τη στιγμή είμαστε 41 άτομα και χρειαζόμαστε άλλα δέκα για να μπορούμε να βγάλουμε ακόμη ένα ασθενοφόρο στη βραδινή βάρδια».

Ένα ακόμη θέμα είναι η κατάσταση των ασθενοφόρων. «Μόνο στο 40% έχει γίνει ανανέωση του στόλου με τα ασθενοφόρα» είπε ο πρόεδρος των εργαζομένων και πρόσθεσε πως «Τα ασθενοφόρα που κινούνται στους δρόμους, είναι εννιά εκ των οποίων τα τέσσερα είναι καινούρια μέσα από τη δωρεά του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος που μας πρόσφερε τρία ασθενοφόρα και μια κινητή μονάδα. Τα άλλα οχήματα είναι παλιά, από το 2004, ενώ υπάρχουν και δύο οχήματα από το 2000 και το 1996. Επίσης τέσσερα ασθενοφόρα αποσύρθηκαν λόγω μηχανικών προβλημάτων, καθώς μετά από 800.000 χιλιόμετρα που είχαν γράψει στο κοντέρ τους ορισμένα, έβγαζαν πολλά προβλήματα και κόστιζε υπερβολικά η συντήρησή τους. Άλλωστε πρέπει να σημειώσουμε πως στο όχημα επιβαίνουν οι ασθενείς, οι συγγενείς τους και βέβαια εμείς οι εργαζόμενοι. Θα πρέπει να ξέρουμε ότι θα μπαίνουμε στο ασθενοφόρο για να το βάλουμε σε λειτουργία και ότι θα μετακινηθούμε με ασφάλεια».
Ο ίδιος πρόσθεσε πως «είναι προς το τέλος ο διαγωνισμός για την προμήθεια δεκατριών ασθενοφόρων στη Θεσσαλία, εκ των οποίων εμείς θα ζητήσουμε για τη Μαγνησία να λάβουμε τρία. Μέσα στο πρώτο τρίμηνο το δικαστήριο θα βγάλει τις αποφάσεις για να κινηθούν οι διαδικασίες ενώ μέχρι να τα παραλάβει η Περιφέρεια και να μπουν σε κίνηση, ίσως να περάσει και ένας χρόνος.

Ο κ. Δαριώτης ανέφερε πως τα τελευταία χρόνια έχουνε αυξηθεί σε σημαντικό βαθμό τα περιστατικά, όπως καρδιολογικά, αναπνευστικά και άλλα, στον Νομό. Το νέο στοιχείο είναι πως πλήττουν και ηλικίες νεότερες σε σχέση με άλλα χρόνια, όπως μεταξύ 5-60 ετών. Είναι άνθρωποι που ενδεχομένως να έχουν αμελήσει την υγεία τους και να μην ξέρουν ότι αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα.

Το ΕΚΑΒ Βόλου καλύπτει περιστατικά και από την περιφέρεια. «Ελλείψεις προσωπικού για την κάλυψη σε βάρδιες υπάρχουν στα Κέντρα Υγείας Αργαλαστής και Βελεστίνου. Συνήθως εκεί ο μισός μήνας είναι ακάλυπτος σε βάρδιες και είμαστε εμείς σε συναγερμό για να εξυπηρετούμε. Τον μήνα μεταφέρουμε τουλάχιστον 25 περιστατικά και από τις δύο περιοχές».
Αναφορικά με τους χρόνους πρόσβασης στα περιστατικά, επισήμανε πως «για το κάθε περιστατικό χρειαζόμαστε περίπου 8-10 λεπτά για να μεταβούμε. Είναι ένας πολύ καλός χρόνος παρά το κυκλοφοριακό ζήτημα που υπάρχει αρκετές ώρες την ημέρα στην πόλη».

Share

Πρόσφατα άρθρα

Ποιοι είναι οι πιο πλούσιοι άνθρωποι του κόσμου για το 2023; Ζαλίζουν οι περιουσίες τους

Το 2023 σημοτοδοτήθηκε και από την παγκόσμια οικονομική κρίση, από την οποία επλήγησαν εκατομμύρια πολίτες…

23 Δεκεμβρίου 2023

Συναγερμός για την εξαφάνιση 52χρονης

Συναγερμός έχει σημάνει στις Αρχές για την εξαφάνιση Σταυρούλας Γκουγκουλιά από την περιοχή της Κυψέλης,…

23 Δεκεμβρίου 2023

Έγκλημα στα Καλύβια: Δεν μπορώ να διαχειριστώ αυτό που συνέβη, λέει η μητέρα του 16χρονου

Προθεσμία για το πρωί της Τετάρτης προκειμένου να απολογηθεί ζήτησε και έλαβε από τον Ανακριτή…

23 Δεκεμβρίου 2023

32χρονη γέννησε δύο μωρά, από δύο μήτρες, σε δύο ημέρες

Μια γυναίκα στις ΗΠΑ με δύο μήτρες γέννησε δύο φορές σε δύο ημέρες, μετά από…

23 Δεκεμβρίου 2023

Το φετινό Ημερολόγιο του Λυκείου των Ελληνίδων Βόλου

Στη διάθεση των φίλων του Λυκείου των Ελληνίδων Βόλου βρίσκεται ένα καλαίσθητο ημερολόγιο για το…

23 Δεκεμβρίου 2023

Ο Γιώργος Παπαδάμ μετά την ορκωμοσία του νέου δημοτικού συμβουλίου

Ο επικεφαλής της μειοψηφίας του δήμου Ρ. Φεραίου Γιώργος Παπαδάμ μετά την ορκωμοσία του νέου…

23 Δεκεμβρίου 2023