Ελλάδα

Αναμενόμενο κρίνουν το αποτέλεσμα οι βουλευτές

βουλή γεμάτη

Αναμενόμενο κρίνουν οι βουλευτές της συμπολίτευσης το αποτέλεσμα της πρώτης ψηφοφορίας για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας σε αποκλειστικές δηλώσεις τους στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ενώ οι αντιπολιτευόμενοι υποστηρίζουν ότι ο στόχος των 180 βουλευτών είναι πλέον ανέφικτος και ότι η χώρα «βαδίζει» προς εκλογές.

Η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι είναι «αναμενόμενο το αποτέλεσμα. Δεν περίμενε κανείς στην πρώτη εκλογή να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας». Σε ερώτηση εάν οι 160 θετικές ψήφοι είναι χαμηλό σημείο έναρξης, η κα Μπακογιάννη είπε ότι ανήκει στην κατηγορία εκείνων «που πιστεύουν μέχρι την τελευταία στιγμή με πάθος ότι θα επικρατήσει η σωφροσύνη».

Ο υπουργός Πολιτισμού Κώστας Τασούλας είπε ότι «το αποτέλεσμα θα είναι στις 29 Δεκεμβρίου, όχι σήμερα».

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Λεωνίδας Γρηγοράκος τόνισε ότι το αποτέλεσμα είναι «μπετόν αρμέ. Περίμενα κάτι παραπάνω. Στην τρίτη ψηφοφορία όλα παίζονται, εκτός από αλλαγή προσώπου. Δεν νομίζω ότι ο Σταύρος Δήμας είναι ένα πρόσωπο που το πολίτευμα θα έπρεπε να του συμπεριφερθεί έτσι».

Ερωτηθείς για τα σενάρια κυβερνήσεων ειδικού σκοπού και ορισμό ημερομηνίας εκλογών με αντάλλαγμα την εκλογή Προέδρου, ο κ. Γρηγοράκος είπε ότι «όλα συζητούνται. Πρέπει να πάμε σε συναινετικό κλίμα. Πρέπει όλοι να ρίξουμε νερό στο κρασί μας. Από κει και πέρα «ίδωμεν». Εγώ πιστεύω ότι πρέπει να πάμε σε συναινετική διαδικασία».

Αναλυτικά στο ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το