Τοπικά

Ανακύκλωση ρούχων και υποδημάτων σε ειδικό μεταλλικό κόκκινο κάδο στη Σκιάθο

Με την εταιρεία «RECYCOM» θα συνεργαστεί ο Δήμος Σκιάθου για το σύστημα ανακύκλωσης ενδυμάτων και υποδημάτων με την τοποθέτηση ειδικού μεταλλικού κάδου, κόκκινου χρώματος. Ο Δήμος σύναψε συμφωνητικό συνεργασίας με την εταιρεία για τρία χρόνια.
Ειδικότερα, η εταιρεία δραστηριοποιείται στον χώρο συγκέντρωσης και ανακύκλωσης μεταχειρισμένων ειδών ένδυσης και υπόδησης, τα οποία συλλέγει με δική της επιμέλεια και ευθύνη, όπως αυτά συγκεντρώνονται εντός κάδων της, οι οποίοι φέρουν τα στοιχεία της, του συνεργαζόμενου δήμου και πληροφορίες σχετικά με τη δραστηριότητά της και το έργο της στην ανακύκλωση.
Οι κάδοι ανακύκλωσης τοποθετούνται σε δημόσια σημεία, προσιτά στο κοινό. Έπειτα από τη συλλογή των περισυλλεγμένων υλικών η εταιρεία προβαίνει στην κατάλληλη διαλογή με σκοπό τη διάθεση μέρους τους σε επανάχρηση και μέρους του προς ανακύκλωση για δημιουργία πανιών καθαρισμού, στουπιών, μονωτικού και συναφούς υλικού και ανάλογες χρήσεις, ενώ μπορεί να προσφέρει μέρος αυτών, που μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν και σε κοινωνικές δράσεις στην Ελλάδα, στο πλαίσιο του δικού της προγράμματος εταιρικής κοινωνικής ευθύνης.
Ο Δήμος Σκιάθου επιθυμεί να ενταχθεί στο δίκτυο ανακύκλωσης μεταχειρισμένων ειδών ένδυσης και υπόδησης διαθέτοντας κατάλληλα κεντρικά σημεία της επιλογής του, για την τοποθέτηση των κάδων ανακύκλωσης της RECYCOM. Στη Σκιάθο θα τοποθετηθεί ένας κάδος. Αφού η εταιρεία παραλάβει τον ρουχισμό και τα υποδήματα, έχει την υποχρέωση να προσφέρει δωροεπιταγές των 40€ ανά τόνο ρουχισμού και υποδημάτων, από σούπερ μάρκετ της επιλογής του Δήμου Σκιάθου. Ο ρουχισμός και τα υποδήματα που θα παραλάβει η εταιρεία από τον Δήμο Σκιάθου δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να είναι βρώμικα, βρεγμένα ή κατεστραμμένα. Σε αυτήν την περίπτωση, έχει το δικαίωμα να μην παραλάβει τον εν λόγω ρουχισμό. Επίσης, ο ρουχισμός και τα υποδήματα θα πρέπει να είναι εντός δεμένων σάκων ή σακουλιών κατά την παραλαβή.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το