Τοπικά

Ανακοίνωση της ΕΓΕ Βόλου για τις δηλώσεις του Μητροπολίτη Δωδώνης

Με αφορμή τις απαράδεκτες και προκλητικές δηλώσεις του Μητροπολίτη Δωδώνης κ. Χρυσόστομου, εκ μέρους της διοίκησης του τοπικού παραρτήματος της Ένωσης Γυναικών Ελλάδας, η πρόεδρος Βάσω Κυριαζή, σε ανακοίνωσή της αναφέρει:
«Η εποχή που οι γυναίκες ήταν αναγκασμένες να χρησιμοποιούν βάναυσες μεθόδους με ανυπολόγιστους κινδύνους για την υγεία και τη ζωή τους, ώστε να διακόψουν μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη, έχει περάσει ανεπιστρεπτί.
Η Ενωση Γυναικών Ελλάδας έχει δώσει αγώνες για να κατοχυρωθεί το δικαίωμα των γυναικών να αποφασίζουν οι ίδιες για τις ζωές τους και όχι να υπακούουν σε σκοταδιστικές αντιλήψεις που μας γυρίζουν στον μεσαίωνα.
Η νομοθετική άρση της απαγόρευσης των εκτρώσεων ως θεμελιώδης προϋπόθεση της αυτοδιάθεσης του σώματος, αποτέλεσε ένα από τα πλέον ουσιώδη διακυβεύματα του αυτόνομου φεμινιστικού κινήματος της μεταπολίτευσης.
Το 1986, επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, με Πρωθυπουργό τον Ανδρέα Παπανδρέου, το ελληνικό κράτος ψήφισε νόμο που θέσπισε τις ελεύθερες, δημόσιες και δωρεάν αμβλώσεις στη βάση προσδιορισμένων ορίων και ήταν αναμφισβήτητα μια κορυφαία στιγμή στην υπόθεση της γυναικείας χειραφέτησης.
Κατά συνέπεια, απόψεις σαν αυτές που εξέφρασε δημόσια ο Μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος είναι καταδικαστέες. Δεν αποτελούν «υπεράσπιση» των αγέννητων παιδιών, αλλά προσβλητική επίθεση εναντίον όλων των γυναικών, που δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το