Τοπικά

Ανακοινώνονται αύριο στα Λύκεια οι βαθμοί των πανελλαδικών εξετάσεων

Αύριο Παρασκευή το πρωί θα αναρτηθούν στα Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια οι βαθμοί των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων, σύμφωνα με την ενημέρωση που υπάρχει από χθες το πρωί στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας.
Οι καταστάσεις με τους βαθμούς περιλαμβάνουν μόνο τους κωδικούς και όχι τα ονόματα των υποψηφίων, όπως άλλωστε συμβαίνει τα τελευταία χρόνια.
Όπως συνήθως συμβαίνει εδώ και χρόνια, οι υποψήφιοι θα μεταβούν στα Λύκεια και εκεί θα προσπαθήσουν να κάνουν τους υπολογισμούς τους για να δουν, αν πετυχαίνουν στις Σχολές που επιθυμούν.

Το υπουργείο Παιδείας απέστειλε προχθές εγκύκλιο με οδηγίες προς τα βαθμολογικά κέντρα για την επιτάχυνση των διαδικασιών ώστε έως σήμερα το πρωί να έχουν ολοκληρωθεί οι απαραίτητες διαδικασίες και να ξεκινήσει η αποστολή – διακίνηση των δεμάτων στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, η οποία αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως αύριο το πρωί της Παρασκευής.
Οι καταστάσεις που θα αναρτηθούν στα Λύκεια, θα περιλαμβάνουν μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα βαθμολογικά του στοιχεία ανά εξεταζόμενο μάθημα και όχι τα ονομαστικά στοιχεία του.

Παράλληλα, οι υποψήφιοι θα μπορούν να ενημερωθούν ηλεκτρονικά για τη βαθμολογία του στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας, http://results.it.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας τον 8ψήφιο κωδικό τους και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο του υποψηφίου σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.
Με βάση τα παραπάνω η αγωνία των υποψηφίων θα ολοκληρωθεί αύριο Παρασκευή. Βέβαια οι 1.750 περίπου υποψήφιοι της Μαγνησίας θα πρέπει να περιμένουν μέχρι τα τέλη Αυγούστου, οπότε και θα ανακοινωθούν οι βάσεις εισαγωγής, αλλά και σε ποια Τμήματα πετυχαίνουν.
Παράλληλα είναι σε εξέλιξη και η διαδικασία της υποβολής των μηχανογραφικών δελτίων.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το