Τοπικά

Ανάγκη ενίσχυσης του κλάδου γαλακτομίας στη Θεσσαλία

Φωτογραφία Λήξης

Η ανάγκη σύνδεσης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με τον παραγωγικό ιστό ώστε με συντονισμένες ενέργειες να βοηθηθεί ουσιαστικά ο κλάδος της γαλακτομίας, υπογραμμίστηκε στη διημερίδα με θέμα «Το μέλλον της παραγωγής γάλακτος στην Ελλάδα: προκλήσεις και προοπτικές απασχόλησης για τους νέους» που διοργάνωσε το Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων του Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, στο συνεδριακό κέντρο του ΤΕΙ Θεσσαλίας. Τη διημερίδα παρακολούθησαν με πολύ ενδιαφέρον περισσότερα από 100 άτομα καταδεικνύοντας έτσι την ανάγκη ενημέρωσης που υπάρχει σε ότι αφορά τις προοπτικές απασχόλησης στον τομέα του γάλακτος αναφορικά με την πρωτογενή παραγωγή, τη μεταποίηση και την επιχειρηματικότητα. Η κεντρική ομιλία της εκδήλωσης με τίτλο «Οι προκλήσεις στην παραγωγή γάλακτος από τις σύγχρονες νομοθετικές ρυθμίσεις» πραγματοποιήθηκε από τον κ. Γ. Αρσένο, Καθηγητή Κτηνιατρικής ΑΠΘ, και ακολούθησε στρογγυλή τράπεζα-συζήτηση.  Οι εργασίες συνεχίστηκαν με θεματολογία για  την Πρωτογενή Παραγωγή του Γάλακτος, αλλά και τη μεταποίηση του γάλακτος. Παράλληλα στο συνεδριακό κέντρο του ΤΕΙ Θεσσαλίας, παρουσιάστηκαν αναρτημένες ανακοινώσεις σχετικά με την έρευνα που πραγματοποιείται στο Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων και συγκεκριμένα την παραγωγή και  αξιοποίηση του γάλακτος γαϊδούρας, την ανάπτυξη γαλακτοκομικών προϊόντων με τη χρήση πολυφαινολών, την αξιοποίηση του βιολογικού γάλακτος κ.α.

Στα πλαίσια του προγράμματος Τριπτόλεμος οι δράσεις του Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων συνεχίζονται με τη διοργάνωση σεμιναρίου διάρκειας 50 ωρών για νέους 24-40 ετών, με θέμα «Βιώσιμη επιχειρηματικότητα μονάδων παραγωγής και μεταποίησης γάλακτος με έμφαση στην Ασφάλεια, Ποιότητα και Καινοτομία των προϊόντων» που θα πραγματοποιηθεί 21/10/2014 με 22/11/2014 στις εγκαταστάσεις του ΤΕΙ Θεσσαλίας: http://www.neagenia.gr/frontoffice/portal.asp?cpage=resource&cresrc=2185&cnode=1

 

 

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το