Τοπικά

Αναφορά βουλευτών για τη στελέχωση του Νοσοκομείου με ογκολόγους

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Τη δεινή θέση των ογκολογικών ασθενών του Νομού Μαγνησίας λόγω υποστελέχωσης του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου σε ογκολόγους, υπογραμμίζουν σε κοινή αναφορά τους προς τον Υπουργό Υγείας, οι βουλευτές Μαγνησίας Α. Μεϊκόπουλος, Μ. Χρυσοβελώνη και Π. Μουτσινάς, διαβιβάζοντας σχετική επιστολή του Συλλόγου Καρκινοπαθών Ν. Μαγνησίας «Υποστηρίζω».
Όπως ειδικότερα τονίζεται στην αναφορά, «δεδομένου ότι τα νέα κρούσματα νεοπλασματικών νόσων έχουν πολλαπλασιαστεί στη Μαγνησία, είναι πρακτικά αδύνατον η αξιοπρεπής και αποτελεσματική αντιμετώπιση των ασθενών να διασφαλιστεί από έναν και μοναδικό ογκολόγο και έναν επικουρικό παθολόγο του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου.
Επειδή στην τρέχουσα οικονομική συγκυρία όπου αυξάνεται ολοένα και περισσότερο ο αριθμός των ογκολογικών ασθενών που καταφεύγουν στα Δημόσια Νοσοκομεία, οι καρκινοπαθείς της Μαγνησίας αναγκάζονται να μετακινούνται στα δημόσια νοσοκομεία της Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Λάρισας κλπ., εάν βέβαια έχουν την οικονομική δυνατότητα να καλύψουν τα έξοδα της μετακίνησής τους, παρακαλείται ο κ. Υπουργός να εξετάσει προσεχτικά τις προτάσεις του Συλλόγου για την επαρκή επάνδρωση του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου με ογκολόγους».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το