Αθλητισμός

Αναδιάρθρωση με αυστηρά κριτήρια ζητεί ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Νίκη Αλέξης Παπακωνσταντίνου

Σύμφωνος με την αναδιάρθρωση, αλλά αυτή να γίνει με σωστά κριτήρια και κανόνες είναι ο Αλέξης Παπακωνσταντίνου. Ο ιδιοκτήτης και μέλος του Δ.Σ. της ΠΑΕ Νίκη επισήμανε ότι πρέπει οι ομάδες να αδράξουν αυτή την ευκαιρία, προκειμένου η κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο να γίνει πιο βιώσιμη, γεγονός που θα ωφελήσει όλους τους συλλόγους που δραστηριοποιούνται σ’ αυτό.
Τις θέσεις της ΠΑΕ Νίκη ξεκαθάρισε ο Αλέξης Παπακωνσταντίνου. Ο ιδιοκτήτης και μέλος του Δ.Σ. της «κυανόλευκης» εταιρείας φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά στην ΕΡΑ Σπορ 107.1, όπου συνομίλησε με τον δημοσιογράφο Σπύρο Τσάμη για το θέμα της αναδιάρθρωσης των κατηγοριών.
Ο κ. Παπακωνσταντίνου μίλησε στην εκπομπή «Dum Spiro Goal» για τα παρακάτω θέματα:

Για τη θέση της ΠΑΕ Νίκη σχετικά με την αναδιάρθρωση και τους δύο ομίλους: «Έχουμε ξεκαθαρίσει ότι εμείς ως Νίκη Βόλου δεν είμαστε αντίθετοι στους δύο ομίλους και σε μία ενιαία Β’ Εθνική. Αυτό που επισημάναμε είναι ότι πρέπει να γίνει μία σωστή προεργασία, να έχεις ουσιαστικούς κανόνες και κριτήρια για το ποιες ομάδες θα συμμετάσχουν σε αυτή τη Β’ Εθνική, τι έσοδα θα έχουν και πώς θα μπορούν να υποστηρίξουν τη συμμετοχή σ’ αυτό το πρωτάθλημα, για να αποφύγουμε τα λάθη, που επισήμανε και ο κ. Παλτόγλου.

Εμείς προτείνουμε, να γίνει μία Β’ Εθνική με δύο ομίλους, αλλά να υπάρχουν πολύ αυστηρά κριτήρια αδειοδότησης και μετοχικού κεφαλαίου. Με τον κ. Παλτόγλου δεν έχω αντιπαράθεση και νομίζω ότι οι διοικήσεις μας κινούνται στο ίδιο μήκος κύματος».

Για τα σημεία που έχουν αντιρρήσεις οι «κυανόλευκοι»: «Εκεί που έχω αντίρρηση είναι ότι κάποιοι θέλουν να κάνουν πάση θυσία μία Β’ Εθνική δύο ομίλων με 32 ομάδες. Μας δίνεται μία ευκαιρία να κάνουμε μία σωστή αναδιάρθρωση και πρέπει να γίνει πραγματικά σωστή με τα σωστά κριτήρια. Ας υποθέσουμε ότι εγώ θέλω μία Β’ Εθνική με 50 ομάδες. Αν δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν και να έχουμε ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, για να αρχίσουμε να ξαναχτίζουμε την αξιοπιστία του ελληνικού ποδοσφαίρου, δε θα έχουμε καταφέρει κάτι».

Για το ποια πρέπει να είναι τα κριτήρια κατά τη γνώμη του: «Το πρώτο κριτήριο είναι η αδειοδότηση κι αν δεν την πάρεις, δε θα μπορείς να συμμετάσχεις. Εγώ θεωρώ ότι η ποινή για μη αδειοδότηση είναι πολύ ελαφριά αυτή τη στιγμή σε όλο το ελληνικό ποδόσφαιρο, αν και εγώ δεν είμαι ο πιο αρμόδιος για να το πω αυτό.

Το δεύτερο είναι ένα μετοχικό κεφάλαιο που θα πρέπει να το ορίσει η ΕΠΟ ή η Λίγκα, αλλά σίγουρα δεν πρέπει να είναι κάτω από 200-300.000 ευρώ. Τη στιγμή που τα έξοδα γι’ αυτή την κατηγορία είναι πάνω από 600.000-700.000 ευρώ, πώς μπορείς να συμμετάσχεις με μετοχικό κεφάλαιο 30.000 ευρώ; Δεν μπορώ να το καταλάβω αυτό, τη στιγμή που τα έσοδα είναι λίγα. Αυτοί οι πυλώνες πρέπει να είναι οι πιο βασικοί.

Επίσης θα ήθελα να υπάρχει κριτήριο για ομάδες Κ17 και Κ19, υποδομή κλπ. Βέβαια ίσως αυτό το κάνουμε μεταγενέστερα, αλλά τα δύο πρώτα, αδειοδότηση και μετοχικό κεφάλαιο είναι βασικά».

Για το πώς είναι δομημένο το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Σούπερ Λιγκ 2-Φούτμπολ Λιγκ: «Έγινε και ένα μεγάλο λάθος. Έτσι όπως έχει δομηθεί το Διοικητικό Συμβούλιο της Σούπερ Λιγκ 2 και Φούτμπολ Λιγκ, υπάρχει ασύμμετρη εκπροσώπηση. Όπως θα δείτε, στη συνάντηση που θα κάνει ο κ. Αυγενάκης με τη Nova, την ΕΡΤ, τη Σούπερ Λιγκ και τη Σούπερ Λιγκ 2 η Φούτμπολ Λιγκ δεν έχει εκπροσώπηση. Κι αυτό είναι λάθος και πρέπει να το φτιάξουμε.

Υπάρχουν νέες και παλιές διοικήσεις στη Φούτμπολ Λιγκ που έχουν όρεξη, αλλά για να επενδύσεις σε οποιονδήποτε χώρο πρέπει να υπάρχει και μία σταθερότητα. Αυτή τη φορά η αναδιάρθρωση πρέπει να πετύχει, και να γίνει σωστά. Δε γίνεται κάθε χρόνο να γίνονται αναδιαρθρώσεις. Κάποιος που θέλει να κάνει ένα μεσοπρόθεσμο προγραμματισμό, να έχει μεγάλη ομάδα και υποδομές και να τα συνδέσει όλα αυτά με την τοπική κοινωνία και να αρχίσει να βγάζει παιδιά από τον τόπο του, δεν μπορεί.

Επιβάλλεται να γίνει αυτό. Αν υπάρχει πολιτική βούληση, προλαβαίνουμε να το κάνουμε και τώρα. Δεν είναι πυρηνική φυσική. Προλαβαίνουμε, απλώς πρέπει να γίνει γρήγορα, σωστά και συντονισμένα από την κυβέρνηση και τους αρμόδιους φορείς σε κάθε Λίγκα. Πρέπει να γίνει πολύ συντονισμένα και να το πετύχουν για το καλό όλων.

Είναι τα αυτονόητα. Επιβάλλεται να το φτιάξουν αυτό. Δεν γίνεται να βγάζουμε νέα ταλέντα, να στηρίξουμε την Εθνική ομάδα κλπ. Το ποδόσφαιρο δεν είναι το Α και το Ω, αλλά είναι σίγουρα ένα κοινωνικό φαινόμενο. Θα περάσουμε δύσκολες εποχές και ο κόσμος θέλει λίγο να ξεφύγει. Αν δεν παράγεις κάτι πιο ουσιαστικό και ιδίως στις επαρχιακές ομάδες όπου ο φίλαθλος θα πηγαίνει να βλέπει τρία-τέσσερα-πέντε παιδιά από τον τόπο του στην πρώτη ομάδα, τότε καλύτερα να πάμε όλοι σπίτια μας».

Επιστρέφει το αντίτιμο για τα διαρκείας η ΠΑΕ
Μία ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία αναλαμβάνει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΕ Νίκη, προκειμένου να τιμήσει τους φιλάθλους για την πολύτιμη βοήθεια που πρόσφεραν στο φετινό πρωτάθλημα της Φούτμπολ Λιγκ με τη βροντερή τους παρουσία τόσο στο δημοτικό στάδιο της Νεάπολης, όσο και σε κάποια παιχνίδια εκτός έδρας.

Πιο συγκεκριμένα οι ιθύνοντες της βολιώτικης ομάδας αποφάσισαν να επιστρέψουν στους κατόχους το αντίτιμο των εισιτηρίων διαρκείας για τον μοναδικό εντός έδρας αγώνα που δεν έχει διεξαχθεί ακόμη, αυτόν με τη Βέροια, αλλά φαντάζει απίθανο να πραγματοποιηθεί, μετά την ομόφωνη απόφαση που έλαβαν οι σύλλογοι της Φούτμπολ Λιγκ να μη συνεχιστεί το πρωτάθλημα.

Από την άλλη πλευρά, όμως, κάλεσμα στους κατόχους των καρτών διαρκείας να μην κάνουν χρήση του δικαιώματός τους επιστροφής μέρος των χρημάτων ή έκπτωσης για την προμήθεια εισιτηρίου διαρκείας για τη νέα αγωνιστική σεζόν, απευθύνει το Blue Club «Παναγιώτης Ντοκούζης»-Θύρα 3. Τα μέλη του συνδέσμου οργανωμένων οπαδών της Νίκης αποδίδουν τα εύσημα στη διοίκηση για την οικονομική συνέπεια προς τους ποδοσφαιριστές χαρακτηρίζοντας ως χρονιά αναγέννησης τη φετινή προσπάθεια.

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το