Τοπικά

Αναχώρησαν οι αμερικανικές δυνάμεις από το Στεφανοβίκειο και μεταφέρθηκαν Θεσσαλονίκη

Αναχώρησαν από το Στεφανοβίκειο οι περίπου 300 Αμερικανοί στρατιώτες και τα 37 ελικόπτερα Black Hawk, τα μεταφορικά ελικόπτερα Chinook και τα επιθετικά ελικόπτερα Apache, του αμερικανικού στρατού, που συμμετείχαν σε εκπαίδευση με τους Έλληνες συναδέλφους τους της Αεροπορίας Στρατού.
Οι αμερικανικές δυνάμεις μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, απ’ όπου θα αναχωρήσουν για την περιοχή ευθύνης τους.
Οι εκπρόσωποι της 4ης αερομεταφερόμενης ταξιαρχίας των ΗΠΑ δήλωσαν ικανοποιημένοι από τη συνεργασία με τους Έλληνες συναδέρφους τους.

Η άσκηση στην οποία συμμετείχαν, στην περιοχή του Στεφανοβικείου, αποτελεί μέρος μια μεγαλύτερης άσκησης του ΝΑΤΟ, η οποία πραγματοποιήθηκε σε διάφορες περιοχής της Ευρώπης.
Oι Αμερικανοί στρατιώτες συνεκπαιδεύτηκαν με Έλληνες στρατιώτες, τους τελευταίους 5 μήνες στο Στεφανοβίκειο, όπου βρίσκεται η 1η Ταξιαρχία Αεροπορίας Στρατού.
Χθες ο Αμερικάνος Πρέσβης Τζέφρυ Ρ. Πάιατ και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, συνάντησαν από κοντά τους στρατιώτες των ΗΠΑ, για να ακούσουν τις εντυπώσεις τους από την άσκηση και την εμπειρία τους στη χώρα μας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το