Κόσμος

Αμιρά Ντρούδη: Από κομμώτρια στην… τζιχάντ

ΝΤΡΟΥΔΗ 2

Η Ελληνοαυστραλέζα σύζυγος του δράστη στην Αυστραλία που σκοτώθηκε τη Δευτέρα μεταμορφώθηκε από μια κομμώτρια με έντονη κοινωνική ζωή σε δολοφόνο και «τρομοκράτισσα»
Τα πάντα άλλαξαν στη ζωή της όταν γνώρισε τον Μαν Χάρον Μονίς. Η 35χρονη σύζυγος του δράστη της ομηρείας στην Αυστραλία, Αμιρά Ντρούδη (Droudis), είναι κόρη Ελλήνων μεταναστών που εγκαταστάθηκαν στο Μπέλμορ του Σίδνεϊ. Χριστιανή ορθόδοξη, γνωστή με το όνομα «Αναστασία», εργαζόταν από τα 18 της χρόνια ως κομμώτρια στην αυστραλιανή πρωτεύουσα και σύχναζε σε πάρτι και μπαρ με τους φίλους της. Ομως όταν στη ζωή της μπήκε ο Ιρανός Μονίς, που συγκλόνισε την Αυστραλία πριν από μερικές ημέρες, «επηρεάστηκε» από εκείνον, σύμφωνα με φίλους της, άλλαξε το όνομά της στο αραβικό «Αμιρά» και ασπάστηκε το Ισλάμ.
Παρόλο που έχει κατηγορηθεί για σοβαρά εγκλήματα, μεταξύ των οποίων για μία δολοφονία, η 35χρονη γυναίκα παραμένει ελεύθερη. Είναι υποχρεωμένη να εμφανίζεται καθημερινά σε αστυνομικό τμήμα λόγω της ποινής κάθειρξης με αναστολή που της έχει επιβληθεί για τη δολοφονία της πρώην συζύγου του Μονίς, η οποία μαχαιρώθηκε 18 φορές και πυρπολήθηκε, έγκλημα στο οποίο ο σύζυγός της θεωρήθηκε συνεργός.
Τέσσερα χρόνια νωρίτερα το ζευγάρι είχε καταδικαστεί σε κοινωνική εργασία για την αποστολή επιθετικών επιστολών σε οικογένειες Αυστραλών στρατιωτών που είχαν σκοτωθεί από αντάρτες στο Αφγανιστάν και τους οποίους μεταξύ άλλων κατηγορούσαν για τη δολοφονία αθώων παιδιών. Περίπου την ίδια περίοδο η γυναίκα είχε αναρτήσει στο διαδίκτυο ένα βίντεο, όπου το πρόσωπό της είναι καλυμμένο με μαντίλα και όπου με το όνομα «Αμιρά» παραδεχόταν: «Λυπάμαι που το λέω, αλλά είμαι τρομοκράτισσα.
Ομολογώ επισήμως ότι για πολλά χρόνια υπήρξα τρομοκράτισσα αλλά θα προσπαθήσω να μην είμαι πλέον». Σε ένα άλλο από τα βίντεο που ανέβαζε και τα οποία έφεραν τη διεύθυνση της ιστοσελίδας του Μονίς είχε κατηγορήσει τις γυναίκες- θύματα βιασμού ότι «φταίνε οι ίδιες που βιάστηκαν».
«Πράξη Θεού» η 11η Σεπτεμβρίου
Σε ένα από τα βίντεο που ανέβαζε η Ντρούδη στο Ιντερνετ περιγράφει επιθέσεις, όπως αυτές της 11ης Σεπτεμβρίου, ως «πράξεις του Θεού»: «Ναι, είμαστε ευτυχείς για την τιμωρία της 11ης Σεπτεμβρίου. Ναι, είμαστε ευτυχείς για την τιμωρία στο Μπαλί. Ναι, είμαστε ευτυχείς για την τιμωρία του Ολοκαυτώματος και οποιασδήποτε άλλης τιμωρίας ο Θεός μας στέλνει».

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το