Τοπικά

Άμεση παρέμβαση του Εισαγγελέα για το πρόβλημα στον Βιολογικό ζητεί το Δίκτυο Ανανεωτικής Αριστεράς

Να σταλούν στον Εισαγγελέα τα αποτελέσματα των μετρήσεων για τα κολοβακτηρίδια στον Παγασητικό και η παρέμβασή του να είναι άμεση για την προστασία της δημόσιας υγείας, ζητεί το Τοπικό Συντονιστικό Όργανο Μαγνησίας του Δικτύου Ανανεωτικής Αριστεράς, επικρίνοντας τη διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ για ελλιπή ενημέρωση των πολιτών και ερασιτεχνική αντίδραση απέναντι στο πρόβλημα. «Τέτοιου είδους διοικήσεις σε ευαίσθητες υπηρεσίες δεν συγχωρούνται, τα πειράματα με την υγεία των ανθρώπων δεν δικαιολογούνται», τονίζεται χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση του Δικτύου.

Επίσης, επισημαίνεται η ανάγκη να συγκληθεί σύσκεψη από την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας όλων των εμπλεκόμενων φορέων για τον τρόπο αντιμετώπισης του προβλήματος, όπως προτείνει και το ΤΕΕ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
Η ΔΕΥΑΜΒ για μια ακόμη φορά δεν μας αφήνει να πλήξουμε! Κάθε λίγο και μια αστοχία δημιουργεί θέμα συζήτησης, και κάνει την πόλη να ανησυχεί. Έτσι πέρα από το ακριβό νερό που παρέχει στους πολίτες του Βόλου, τώρα … εμπλουτίζει τον Παγασητικό με ανεπεξέργαστα λύματα.
Όλα αυτά γίνονται χωρίς να δείχνει την απαιτούμενη ευαισθησία να ενημερώσει τους πολίτες για την όποια βλάβη του βιολογικού.
Ταυτόχρονα το ΤΕΕ καταγγέλλει ότι από το 2015 οι μετρήσεις έδειχναν ότι ο βιολογικός δεν λειτουργούσε σωστά. Όλα αυτά δεν μπορεί να είναι τυχαία περιστατικά. Οι μετρήσεις αυτές έπρεπε να σταλούν στην εισαγγελία και η παρέμβασή του να είναι άμεση για την προστασία της δημόσιας υγείας. Οι αλλαγές σε θέσεις προϊσταμένων αποτελούν τουλάχιστον ερασιτεχνική αντίδραση για την ηγεσία της ΔΕΥΑΜΒ. Τέτοιου είδους διοικήσεις σε ευαίσθητες υπηρεσίες δεν συγχωρούνται, τα πειράματα με την υγεία των ανθρώπων δεν δικαιολογούνται.

Πέρα από όλα αυτά χρειάζεται άμεση ενημέρωση με ειλικρίνεια για τα αίτια των προβλημάτων του βιολογικού και μέτρα για την αντιμετώπιση τους. Οι ελεγκτικές υπηρεσίες της Π.Ε. έπρεπε να προχωρήσουν άμεσα στις προβλεπόμενες από την νομοθεσία ενέργειες. Καμία καθυστέρηση δεν δικαιολογείται. Τέλος θα πρέπει να συγκληθεί σύσκεψη από την Π.Ε. όλων των εμπλεκόμενων φορέων για μια ειλικρινή συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων για τον τρόπο αντιμετώπισης του προβλήματος όπως προτείνει και το ΤΕΕ. Τα όποια στοιχεία υπάρχουν θα πρέπει να δοθούν στη δημοσιότητα, να ελεγχθούν, για να ξέρουμε όλοι τι συμβαίνει.
Τέλος, ενώ γίνονται όλα αυτά, ηχεί σαν κακόγουστο αστείο η πρόθεση της ΔΕΥΑΜΒ να συζητήσει τώρα την έγκριση μελέτης για τον εκσυγχρονισμό και αναβάθμιση του αντλιοστασίου του βιολογικού. Ίσως να περίμεναν … την κατάλληλη ευκαιρία γι΄ αυτό, ίσως και να την … δημιούργησαν οι ίδιοι.
Τελειώνοντας πρέπει καθένας ανάλογα με τις αρμοδιότητες του να αναλάβει τις ευθύνες του. Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αποτελέσει λύση ο πιθανός … αυτοκαθαρισμός του Παγασητικού. Οι πολίτες πρέπει να μάθουν τι ακριβώς συνέβη και τι πρόκειται να γίνει. Η υγεία σε κάθε περίπτωση είναι πάνω από όλα. Οι ερασιτεχνισμοί ας σταματήσουν εδώ και τώρα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το