Τοπικά

Άμεση αποκατάσταση των ζημιών από την πρόσφατη νεροποντή διεκδικεί ο Δήμος Αλμυρού

ALMYROS

Τη συνδρομή της Πολιτείας για την αντιμετώπιση των οξύτατων προβλημάτων που άφησε πίσω της η πρωτοφανής νεροποντή του περασμένου Σαββατοκύριακου, ζητεί η δημοτική αρχή Αλμυρού και δεσμεύεται ότι θα αναλάβει πρωτοβουλία προς κάθε κατεύθυνση, ώστε να διεκδικήσει κάθε δυνατή βοήθεια στο έργο της αποκατάστασης των ζημιών.

Όπως τόνισε ο δήμαρχος Αλμυρού Δ. Εσερίδης, η εκτεταμένη σε ένταση και χρονική διάρκεια νεροποντή άφησε πίσω της μεγάλες καταστροφές και ανυπολόγιστες ζημιές, τόσο στις υποδομές της περιοχής – οδικό δίκτυο (επαρχιακό, αγροτικό και δασικό), με φερτά υλικά και απόθεσή τους σε πολλά σημεία που καθιστούν επικίνδυνη την πρόσβαση ή απαγορευτική τη διέλευση των κατοίκων προς τα κτήματα, τα μαντριά ή και τα σπίτια τους, κατολισθήσεις κ.λ.π.-, όσο και στις ατομικές περιουσίες των κατοίκων και στις καλλιέργειές τους.
Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Εσερίδης εξέφρασε την ελπίδα ότι, τόσο η Υφυπουργός Υποδομών Μαρίνα Χρυσοβελώνη, όσο ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας και η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, θα υποστηρίξουν το αίτημα να κηρυχθεί ο Δήμος Αλμυρού σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης πολιτικής προστασίας, κατόπιν και της σχετικής ομόφωνης απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου Αλμυρού.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το