Οικονομία

Αμερικανικά ΜΜΕ: Ο Σαμαράς ίσως επιδιώξει πρόωρο τέλος της βοήθειας από το ΔΝΤ

samaras-merkel

Η επίσκεψη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στο Βερολίνο και η δήλωσή του ότι η «Ελλάδα μπορεί πλέον να σταθεί στα πόδια της» και ότι «δεν θα χρειαστεί τρίτο πακέτο στήριξης» φιγουράρει στα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.
Σε δημοσίευμα της Wall Street Journal για τη χθεσινή συνάντηση του κ. Σαμαρά με τη Γερμανίδα Κκγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο, αναφέρεται ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός ζήτησε τη στήριξη του Βερολίνου στις προσπάθειες και τα σχέδια της ελληνικής κυβέρνησης να ενισχύσει την ανάπτυξη και την απασχόληση.
Επίσης, γίνεται αναφορά στις δηλώσεις του για την «πρόοδο που έχει σημειώσει η Ελλάδα στην αναδιάρθρωση της οικονομίας της, με τη δημοσιογράφο να σχολιάζει ότι η κ. Μέρκελ υποστήριξε τη δήλωση αυτή, λέγοντας: «Είμαι πολύ ικανοποιημένη για το γεγονός ότι αρκετές θετικές ενδείξεις έρχονται από την Ελλάδα» καθώς και ότι είναι ορατοί «οι πρώτοι τρυφεροί καρποί» της οικονομικής επιτυχίας της Ελλάδας.
Από το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg προβάλλεται η δήλωση του κ.Σαμαρά ότι πιστεύει πως «η διαδικασία θα ολοκληρωθεί νωρίτερα απ’ ό,τι προβλεπόταν αρχικά», ενώ στο κείμενο επισημαίνεται ότι «ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ενδεχομένως να επιδιώξει τον πρόωρο τερματισμό της οικονομικής βοήθειας της Ελλάδας από το ΔΝΤ».
Τέλος, σημειώνεται ότι η κα Μέρκελ επαίνεσε την ηγεσία του κ. Σαμαρά και δήλωσε ότι το μέλλον του προγράμματος βοήθειας θα συζητηθεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες στο πλαίσιο της αποκαλούμενης τρόικας των δανειστών.

Αναλυτικά στο www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το