Τοπικά

Αλμυρός:Φιλοτέχνησαν γλυπτά από ανακυκλώσιμα υλικά

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 1ο Συμπόσιο Γλυπτικής Ανακυκλώσιμων Υλικών στον Δήμο Αλμυρού, με την παρουσίαση των έργων, στη θέση «Πλατάνια». Στόχος των διοργανωτών είναι η καθιέρωσή του ως θεσμό με τελικό στόχο τη δημιουργία του 1ου Ανοιχτού Πάρκου Γλυπτικής. Συνολικά έξι καλλιτέχνες συμμετείχαν με έργα τους στο Συμπόσιο, οι οποίοι φιλοξενήθηκαν μαζί με τους καθηγητές τους στον Αλμυρό. Οι καλλιτέχνες δημιούργησαν γλυπτά από σκραπ και σίδερο, τα οποία θα παραμείνουν στον Δήμο Αλμυρού προκειμένου να τοποθετηθούν σε θέσεις που θα επιλεγούν.

Πρόκειται για μία δράση που υλοποιήθηκε με τη σύμπραξη των εταιρειών «Αειφόρος – Εταιρεία Επεξεργασίας Μετάλλων Α.Ε.» και «SOVEL A.E.», θυγατρικές εταιρείες του Ομίλου ΣΙΔΕΝΟΡ, η οποία βασίστηκε στην ιδέα του Αλμυριώτη καλλιτέχνη Απ. Χασιώτη.
Από την πλευρά του ο δήμαρχος Αλμυρού Βαγ. Χατζηκυριάκος, με αφορμή την ολοκλήρωση των εργασιών του Συμποσίου ανέφερε μεταξύ άλλων σε δήλωσή του:
«Το αποτέλεσμα δικαίωσε την πεποίθησή μας ότι οφείλουμε να επενδύουμε στην κοινωνία και τον πολιτισμό. Δράσεις που ξεχωρίζουν και σηματοδοτούν την αλλαγή κουλτούρας και την αποκέντρωση των εμβληματικών έργων τέχνης, ώστε να μπορούν να προσεγγιστούν από τις σύγχρονες επαρχίες.
Η φιλοτέχνηση ενός γλυπτού από ανακυκλώσιμα υλικά εμπεριέχει το μήνυμα για την ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος σε μία εποχή που η κλιματική αλλαγή και οι συνέπειές της δοκιμάζουν τις αντοχές της φύσης. Στόχος μας αποτέλεσε η ευαισθητοποίηση των ανθρώπων, εγείροντας προβληματισμό γύρω από την ιστορία που κρύβουν τα υλικά αυτά, τα οποία κάποτε δημιουργήθηκαν για να χρησιμοποιηθούν και μετά τη χρήση τους θεωρήθηκαν άχρηστα.
Ευχαριστούμε από καρδιάς τους καλλιτέχνες που μας τίμησαν, καθηγητή κ. Παπαγιάννη, κ. Μπερούτσο, κ. Ποιμενίδη, κ. Μάρο, κ. Μαυρίκο και φυσικά τον συντοπίτη μας κ. Χασιώτη.
Κρατώ τις στιγμές συζήτησης και τη βιωματική εμπειρία παρακολούθησης του έργου τους κατά τη δημιουργία του. Θα κλείσω με τα λόγια του εξαίρετου καθηγητή κ. Παπαγιάννη: Η χρήση ανακυκλώσιμων υλικών για τη δημιουργία έργων τέχνης έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον σήμερα που είναι αναγκαίο να ανακυκλώνουμε όλοι, ειδικά οι νέοι που έχουν τη ζωή μπροστά τους. Οι πρώτες ύλες δεν είναι ανεξάντλητες και αν μάθουμε πώς να τις ανακυκλώνουμε μπορεί να προκύψει μεγάλο όφελος,για την κοινωνία. Αν μάλιστα ανακυκλώνοντας δημιουργούμε και έργα τέχνης,τόσο το καλύτερο!».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το