Θ Plus

Αλμυρές τηγανίτες με καλαμπόκι και τσένταρ – Η συνταγή της ημέρας από τους BLUE GREY Cooks 

Αν και οι γλυκές τηγανίτες θα παραμείνουν για πάντα στις καρδιές ως το αγαπημένο γλύκισμα των παιδικών χρόνων, πιστεύουμε πως η συνταγή αυτή για αλμυρές αφράτες τηγανίτες θα καταφέρει σίγουρα να κερδίσει μια θέση στις καρδιές σας. Οι ταγηνίες, όπως τους ονόμαζαν χαρακτηριστικά οι αρχαίοι Έλληνες, είναι ένα είδος φαγητού αγαπητό από τα προϊστορικά χρόνια. Συνταγές για τηγανίτες ή παραλλαγές τους, όπως οι κρέπες και οι βάφλες παραδείγματος χάρη, συναντάμε σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου. Από την Ινδονησία μέχρι την Κίνα και από την Αμερική μέχρι την Δανία, όπου οι τηγανίτες (aebleskiver) έχουν σφαιρικό σχήμα και ετοιμάζονται σε ιδικό τηγάνι.

Για 18 περίπου τεμάχια

Υλικά για τις τηγανίτες
300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.κ. μπέικιν πάουντερ
½ κ.κ. κίμινο σε σκόνη
3 κ.κ. κολίανδρο ψιλοκομμένο
2 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο
4 κ.σ. σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
90 γρ. τσένταρ τριμμένο
400 γρ. καλαμπόκι πλυμένο και στραγγισμένο
250 ml. φρέσκο γάλα
4 αυγά χτυπημένα
250 ml.  ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Αλάτι και πιπέρι

Κοσκινίστε το αλεύρι, την μπέικιν πάουντερ και το κίμινο σε ένα βαθύ δοχείο. Προσθέστε τον κολίανδρο, τον δυόσμο και το τυρί και αναμίξτε καλά με ένα πιρούνι.
Σχηματίστε ένα λακκάκι στο κέντρο του αλευριού και γεμίστε το με το καλαμπόκι, το γάλα και τα αυγά. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι και ανακατέψτε με ζέση μέχρι να αναμιχθούν καλά όλα τα υλικά.
Ζεστάνετε το λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι και με ένα κουτάλι σχηματίστε μικρές τηγανίτες στον πάτο του. Αφήστε την κάθε πλευρά να ψηθεί και να ροδίσει για 3 περίπου λεπτά. Βάλτε τους ζεστούς και ευωδιαστούς δίσκους επάνω σε απορροφητικό χαρτί.
Σερβίρετε τις τηγανίτες ζεστές πασπαλισμένες με σχοινόπρασο και για μια πιο περιπετειώδη γεύση, συνοδέψτε τις με μία σάλτσα τομάτας με τσίλι.

Προετοιμασία 20 λεπτά
Τηγάνισμα 25 λεπτά

BLUE GREY Cooks

Facebook BLUE GREY COTTAGE

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το