Τοπικά

Αλλοδαπή από τη Ν. Αγχίαλο πήρε τη σύνταξη του μακαρίτη συζύγου της…

Στις 9 του μακαρίτη πήρε τη σύνταξή του από τον τραπεζικό του λογαριασμό, στον οποίο ήταν συνδικαιούχος, παρ’ ότι είχε ενημερωθεί να μην το πράξει και σήμερα κάθεται στο εδώλιο του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου με την κατηγορία της απάτης.

Ο λόγος για μια αλλοδαπή από τη Ν. Αγχίαλο Μαγνησίας, που είχε παντρευτεί έναν Έλληνα, κάτοικο εν ζωή Νεάπολης Βοίου Κοζάνης, που κατηγορείται για απάτη, καθώς φέρεται να είχε εισπράξει το ποσό των 644,66 ευρώ, που αντιστοιχούσε σε σύνταξη του θανόντα.

Η συζήτηση στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο έχει αναβληθεί ήδη τρεις φορές.

Η αλλοδαπή κατηγορείται ότι στη Νεάπολη Βοίου Κοζάνης, στις 22 Μαΐου του 2012, με πρόθεση και περαιτέρω σκοπό να αποκομίσει η ίδια παράνομο περιουσιακό όφελος, έβλαψε ξένη περιουσία, πείθοντας άλλον σε πράξη, με την εν γνώσει της αθέμιτη απόκρυψη αληθινών γεγονότων.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τη δικογραφία, απέκρυψε αθέμιτα από την Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδας, κατάστημα Νεάπολης Βοίου Ν. Κοζάνης (στην οποία κατατίθετο από 19 Νοεμβρίου 1987 η σύνταξη γήρατος, κύρια και επικουρική στον σύζυγό της, ποσών 86,40 ευρώ και 21,57 ευρώ αντίστοιχα και τα οποία ποσά αναπροσαρμόστηκαν με τις νόμιμες αυξήσεις, που χορηγήθηκαν και με το επίδομα ΕΚΑΣ, από το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων-Ενιαίο Ταμείο Ασφάλισης Μισθωτών), ότι ο δικαιούχος της απεβίωσε στις 4 Μαΐου 2012, δυνάμει της ληξιαρχικής πράξης θανάτου του Ληξιαρχείου Νεάπολης Βοίου. Στις 22 Μαΐου 2012, σύμφωνα με τη δικογραφία, εισέπραξε το ποσό των 644,66 ευρώ από συνδικαιούχο λογαριασμό του θανόντος και της ιδίας, που διατηρούσαν στην ΑΤΕ, παρόλο που της γνωστοποιήθηκε από το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ότι δεν έπρεπε να εισπράξει κανένα ποσό σύνταξης, καθόσον η τελευταία σύνταξη που δικαιούνταν ο θανών, ήταν η σύνταξη μηνός Μαΐου 2012, που συνέβη ο θάνατος. Η κατηγορούμενη απέκρυψε από τους υπαλλήλους της ανωτέρω τράπεζας, ότι έγινε διακοπή της σύνταξης λόγω θανάτου (την ανήγγειλε τον Ιούλιο του 2012) και ως εκ τούτου δεν έπρεπε να της καταβληθεί, γεγονός το οποίο δεν γνώριζαν οι υπάλληλοι της τράπεζας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το