Ελλάδα

Αλ. Τσίπρας: Η Συμφωνία των Πρεσπών επιτυχία της Ευρώπης

Θέματα ενέργειας, οι ευρωτουρκικές σχέσεις, το Κυπριακό, οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, το μεταναστευτικό, η μεταρρύθμιση της Ευρωζώνης και το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την περίοδο 2021-2027.
Το απόγευμα της Τρίτης ολοκληρώθηκε η 5η Σύνοδος των Ευρωπαϊκών Χωρών του Νότου (Ελλάδα, Γαλλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Ιταλία, Κύπρος, Μάλτα) που πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία στη Λευκωσία με τη συμμετοχή του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Ακολούθησε διμερής συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη με τον Ιταλό πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε. Κατά τη συνάντηση αναμενόταν να συζητηθούν θέματα κοινού ενδιαφέροντος, μεταξύ των οποίων και το ζήτημα του αγωγού EastMed.
Στις δηλώσεις του στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε της Συνόδου, ο Έλληνας πρωθυπουργός χαρακτήρισε «σημαντική επιτυχία της Ευρώπης» τη Συμφωνία των Πρεσπών. Ανέφερε ότι το πιο σημαντικό είναι ότι οι επτά αρχηγοί συναντιούνται έπειτα από περίπου έναν χρόνο, δίνοντας μήνυμα ενότητας και αποφασιστικότητας «να υπερασπιστούμε τις βασικές ευρωπαϊκές αξίες, την προοπτική της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης και το διεθνές δίκαιο και να παίξουμε ένα καταλυτικό ρόλο στις ευρωπαϊκές και τις περιφερειακές εξελίξεις».

Δείτε τις δηλώσεις από τη συνέντευξη Τύπου:

Κοινές δηλώσεις μετά την ολοκλήρωση της 5η Συνόδου των Χωρών του Νότου της ΕΕ

Tο μέλλον της Ευρώπης περνάει από την προώθηση μιας ολοκληρωμένης πολιτικής για την ειρήνη, τη σταθερότητα και την ανάπτυξη στην Μεσόγειο. Κοινές δηλώσεις, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της 5ης Συνόδου των Χωρών του Νότου της ΕΕ. #SouthEUSummit

Publiée par Alexis Tsipras sur Mardi 29 janvier 2019

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το