Τοπικά

Αλ.Μεϊκόπουλος:«Τρεις μήνες μετά χωρίς αποζημιώσεις οι πληγέντες από τις εκρήξεις στην 111 ΠΜ»

Σε Ερώτηση προχώρησε ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος φέρνοντας στη Βουλή τις μεγάλες καθυστερήσεις που παρατηρούνται στις αποζημιώσεις των πληγέντων από τις πρωτοφανείς εκρήξεις στην αποθήκη πυρομαχικών της 111 Πτέρυγας Μάχης (ΠΜ) το περασμένο καλοκαίρι. Ο Βουλευτής ανέφερε ότι οι πολίτες και επιχειρηματίες της Νέας Αγχιάλου που είδαν τα σπίτια, τις επιχειρήσεις και τις αγροτικές τους εκμεταλλεύσεις να καταστρέφονται από τις ισχυρές εκρήξεις σήμερα, τρεις μήνες μετά, δεν έχουν λάβει ούτε ένα ευρώ από τις αποζημιώσεις που δικαιούνται. Στην Ερώτησή του κάλεσε τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη να προχωρήσει χωρίς άλλη καθυστέρηση σε άμεση καταβολή του πλήρες ποσού των αποζημιώσεων.
Σύμφωνα με τον Αλέξανδρο Μεϊκόπουλο, στο τέλος του περασμένου Ιουλίου εστίες πυρκαγιών που εμφανίστηκαν σε περιοχές της Μαγνησίας (Δήμοι Βόλου, Ρήγα Φεραίου και Αλμυρού) τέθηκαν γρήγορα εκτός ελέγχου και οδήγησαν στην καταστροφή υποδομών, κατοικιών, επιχειρήσεων, αγροκτηνοτροφικών μονάδων και βιομηχανικών εγκαταστάσεων. Πρωτοφανές για την αναποτελεσματικότητα του κρατικού μηχανισμού ήταν και το γεγονός ότι η φωτιά έφτασε σε εγκαταστάσεις της 111ΠΜ στη Νέα Αγχίαλο με αποτέλεσμα να σημειωθούν ισχυρές εκρήξεις όταν οι φλόγες κύκλωσαν αποθήκη πυρομαχικών.

Οι εκρήξεις που σημειώθηκαν είχαν ως αποτέλεσμα την εκτόξευση βλημάτων, που με τη σειρά τους ενίσχυσαν την εξάπλωση της πυρκαγιάς αλλά και την καταστροφή παρακείμενων κατοικιών και επιχειρήσεων στην περιοχή της Ν.Αγχιάλου. Από τις 28 Ιουλίου 2023 ξεκίνησε η διαδικασία καταγραφείς των ζημιών με σκοπό την αποζημίωση των πληγέντων, ωστόσο τρείς μήνες μετά οι πληγέντες καταγγέλλουν ότι κανένας δικαιούχος της περιοχής της Ν. Αγχιάλου δεν έχει μέχρι σήμερα λάβει την αποζημίωση του, ενώ την ίδια ώρα δεν έχουν καμία επίσημη ενημέρωση για το πότε επιτέλους θα καταβληθούν τα χρήματα.
Ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος ανέφερε: «Η δύσκολη οικονομική θέση των πληγέντων από τις πυρκαγιές και τις εκρήξεις που σημειώθηκαν στην 111 ΠΜ δυσχεραίνεται ακόμα περισσότερο από το γεγονός ότι το Σεπτέμβριο έπληξαν τη Μαγνησία ακραία πλημμυρικά φαινόμενα που σε πολλούς επέφεραν νέες καταστροφές και ζημίες. Οι αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στην καταβολή των αποζημιώσεων επιβαρύνουν δυσανάλογα την καθημερινότητα των πληγέντων και θέτουν σε πραγματικό κίνδυνο την οικονομική τους επιβίωση και τη συνέχιση της δραστηριότητάς τους».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το