Τοπικά

Αλ.Μεϊκόπουλος:«Ψαλίδι ΝΔ σε εκατοντάδες χιλιάδες δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος»

Ο βουλευτής Μαγνησίας με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, προχώρησε σε δήλωση με αφορμή τις ενέργειες της Κυβέρνησης για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (ΕΕΕ).

Αναλυτικότερα η δήλωση:

” Σε άλλη μια επίδειξη αναλγησίας προχωρά η Kυβέρνηση της ΝΔ σε βάρος των ευάλωτων νοικοκυριών της χώρας, αφού μέσα σε μόλις λίγες μέρες φρόντισε να αποκλείσει εκατοντάδες χιλιάδες, μέχρι σήμερα δικαιούχους, από το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (ΕΕΕ) και άλλα προνοιακά επιδόματα συμπιέζοντας μέσα σε κρίσιμες οικονομικές συνθήκες τα εισοδήματα τους.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, το 2018 (ν. 4512/18) θέσπισε το Επίδομα Παιδιού, ρύθμιση που οδήγησε τότε στον  διπλασιασμό των επιδομάτων παιδιού όλων των κατηγοριών. Ο νόμος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ρητά ότι το επίδομα παιδιού δεν προσμετράται στο συνολικό, οικογενειακό εισόδημα.

Η ΝΔ, το 2020 προχώρησε σε αναθεώρηση της νομοθεσίας για το ΕΕΕ (ν. 4756/20), παραλείποντας, εντέχνως, να διατυπώσει ότι το Επίδομα Παιδιού εξαιρείται από το δηλούμενο εισόδημα για τη λήψη του ΕΕΕ. Σε μία λογική του παραλόγου, η Κυβέρνηση επέλεξε να αποκλείσει δικαιούχους ή να μειώσει αισθητά το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα που λαμβάνουν, επειδή απλά έχουν ανήλικα παιδιά και λαμβάνουν ένα άλλο επίδομα του ίδιου τύπου και ανάλογου σκοπού.

Κατά τη σημερινή συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών, η Κυβέρνηση απέρριψε την σχετική τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ώστε να μην συνυπολογίζεται το Επίδομα Παιδιού από το δηλούμενο εισόδημα για τη λήψη του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος.

Μόλις πριν λίγες ημέρες, είχε απορρίψει και την προηγούμενη τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, που αφορούσε τον αποκλεισμό εκατοντάδων χιλιάδων ευάλωτων πολιτών από προνοιακά επιδόματα, εξαιτίας της εν μία  νυκτί αύξησης των αντικειμενικών αξιών των σπιτιών τους.  Πάνω από 200.000 δικαιούχοι «πλήρωσαν» οι ίδιοι την αύξηση των αντικειμενικών αξιών και έμειναν εκτός σημαντικών προνοιακών επιδομάτων όπως, Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, επιδόματα στέγασης και θέρμανσης, έκπτωση 50% στον ΕΝΦΙΑ και κοινωνικό τιμολόγιο ΔΕΗ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατέθεσε τροπολογία για την αποσύνδεση των φετινών αντικειμενικών αξιών από τα κριτήρια για τη λήψη των προνοιακών επιδομάτων, κάτι που φυσικά η ΝΔ επέλεξε να μην επικυρώσει, πλήττοντας ευθέως τα ευάλωτα νοικοκυριά της χώρας.

Την ώρα που πληθωρισμός καλπάζει στο 11,3%, η τιμή της βενζίνης φτάνει στη χώρα τα 2,5 ευρώ το λίτρο, οι τιμές βασικών αγαθών παρουσιάζουν ραγδαίες αυξήσεις και οι λογαριασμοί ρεύματος και αερίου «τρομάζουν», ο κ. Μητσοτάκης συντρίβει και τα τελευταία «μαξιλάρια ασφαλείας» των ευάλωτων ομάδων φτωχοποιώντας συστηματικά τα ελληνικά νοικοκυριά.

Δυστυχώς, στο κατώφλι της νέας κρίσης η χώρα έχει την ατυχία να έχει στο «τιμόνι» της μία Κυβέρνηση που συνειδητά επιλέγει να μην στηρίξει ενεργά το εισόδημα των πολιτών.

Μια Κυβέρνηση που πρέπει να φύγει το συντομότερο δυνατό. “

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το