Τοπικά

Αλ.Μεϊκόπουλος: Η ανάπτυξη του αεροδρομίου είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ανάδειξη της Θεσσαλίας

Ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, παραβρέθηκε το Σάββατο στην έναρξη των εργασιών του 11ο Παγκόσμιου συνεδρίου Θεσσαλών – Αντάμωμα Θεσσαλών που έγινε στον Αλμυρό και το διοργάνωσε η Παγκόσμια Συνομοσπονδία Θεσσαλών –ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ.
Το συνέδριο θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην καταγραφή των σύγχρονων προβλημάτων της περιοχής και θα προσπαθήσει να προτείνει λύσεις προς το συμφέρον των Θεσσαλών πολιτών.
Σημαντικό θέμα προς τη κατεύθυνση διεύρυνσης και εμπέδωσης της θεσσαλικής συνείδησης, αποτελεί η αλληλεγγύη όλων των Περιφερειακών Ενοτήτων της Θεσσαλίας μακριά από κάθε τοπικιστική αντίληψη.

Ο βουλευτής στο χαιρετισμό του ανέφερε πως ιστορικά η ελληνική ομογένεια είχε πάντα στο επίκεντρο της προσοχής της την πατρίδα. «Έκφραση αυτής αποτελεί η σημερινή θεματική για την ανάδειξη του ζωτικού ρόλου του κρατικού αεροδρομίου της Θεσσαλίας στην ανάπτυξή της».

Όπως επισημαίνει ο κ. Μεϊκόπουλος:
“Το αεροδρόμιο διαθέτει χαρακτηριστικά μιας ολοκληρωμένης και άρτιας δομής. Η ανάπτυξη του είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ανάδειξη της Θεσσαλίας ως κορυφαίου και πολύπλευρου τουριστικού προορισμού της χώρας. Η θέση του στην Κεντρική Ελλάδα μπορεί να εξυπηρετήσει κοινωνικές, παιδαγωγικές, πολιτιστικές, αθλητικές δραστηριότητες και ευνοεί την εμπορευματική του χρήση που θα τονώσει την ανάπτυξη. Η επιδίωξη 12μηνης λειτουργίας του με αύξηση των διεθνών πτήσεων και έναρξη πτήσεων εσωτερικού, η σύνδεσή του με το λιμάνι και το σιδηροδρομικό δίκτυο θα αναβαθμίσουν την Περιφέρεια και θα επεκτείνουν τους τουριστικούς ορίζοντες.

Η σύνδεσή του με το λιμάνι θα του δώσει την δυνατότητα να γίνει η αρχική αφετηρία της κρουαζιέρας, ενώ η σύνδεσή του με το σιδηροδρομικό δίκτυο θα βοηθήσει στις συνδυασμένες μεταφορές για τις οποίες έγκειται μελέτη από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Η αναβάθμισή του είναι θέμα όλων των θεσμικών φορέων και θα πρέπει να γίνει μοχλός πίεσης προκειμένου να έχουμε μια επωφελή εκμετάλλευση για την τοπική κοινωνία και γενικότερα τη Θεσσαλία”.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το