Τοπικά

Αλ.Μεϊκόπουλος:«Χωρίς χρονοδιάγραμμα και με καθυστέρηση οι αποκαταστάσεις στο Νότιο Πήλιο»

Σε κοινοβουλευτική Ερώτηση προχώρησε ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος για το γεγονός ότι τέσσερις και πλέον μήνες μετά τις εκτεταμένες καταστροφές που προκάλεσαν στο Δήμο Νοτίου Πηλίου οι πρωτοφανείς πλημμύρες που έπληξαν τη Μαγνησία το μήνα Σεπτέμβριο, σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν πολίτες της περιοχής, δεν έχει γίνει το παραμικρό έργο αποκατάστασης, ούτε καν αναγκαίες παρεμβάσεις χαμηλού κόστους. «Δεν φαίνεται να υπάρχει κανένα χρονοδιάγραμμα για την υλοποίηση των αναγκαίων παρεμβάσεων και αυτό ενώ βρισκόμαστε μόλις λίγους μήνες πριν την έναρξη της φετινής θερινής τουριστικής σεζόν», τόνισε ο Βουλευτής. Στην Ερώτηση του κάλεσε τον αρμόδιο Υπουργό Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας να παρέμβει προκειμένου να προχωρήσουν χωρίς άλλη καθυστέρηση οι αναγκαίες παρεμβάσεις για την αποκατάσταση των ζημιών στις υποδομές του Δήμου.

Αμφισημία και αντικρουόμενες δηλώσεις υπάρχουν αναφορικά με το αν η Δημοτική Αρχή έχει λάβει τα απαραίτητα κονδύλια από το αρμόδιο Υπουργείο για την αποκατάσταση των ζημιών. Σε πρόσφατη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε για το θέμα στην περιοχή, ο Δήμαρχος Νοτίου Πηλίου κατηγόρησε το αρμόδιο Υπουργείο για κωλυσιεργία όσον αφορά τη χρηματοδότηση για την αποκατάσταση των ζημιών. Από την πλευρά του, ο αρμόδιος Υφυπουργός υπεύθυνος για την κατανομή των κονδυλίων της αρωγής ανέφερε ότι δόθηκαν πόροι στους πληγέντες Δήμους για τις αναγκαίες αποκαταστάσεις.

Ο Δήμος Νοτίου Πηλίου είναι από τις περιοχές της Μαγνησίας που υπέστησαν πρωτοφανείς και εκτεταμένες ζημιές σε κεντρικές υποδομές από τις καταστροφικές πλημμύρες. Πανέμορφα, γραφικά χωριά, όπως η Μηλίνα και το Χόρτο, είδαν το γεωμορφολογικό τους τοπίο να αλλοιώνεται από το πέρασμα των πλημμυρών. Σήμερα, τέσσερις και πλέον μήνες μετά, το αρνητικό πρόσημο για τους πολίτες παραμένει. Οι αναγκαίες παρεμβάσεις για την αποκατάσταση των ζημιών σε βασικές υποδομές δεν έχουν καν ξεκινήσει.
Ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος ανέφερε: «Η ανησυχία των πολιτών και των επαγγελματιών της περιοχής για τις καθυστερήσεις στην αποκατάσταση των υποδομών είναι δικαιολογημένη καθώς ολόκληρος ο Δήμος Νοτίου Πηλίου είναι μία περιοχής αμιγώς τουριστική, με τον τουρισμό να αποτελεί βασική πηγή εσόδων πολλών επαγγελματιών της περιοχής. Το αρμόδιο Υπουργείο οφείλει να μεριμνά και να εποπτεύει τη διαδικασία των αποκαταστάσεων προκειμένου η διάθεση των κονδυλίων και οι αναγκαίες παρεμβάσεις να γίνουν με το βέλτιστο τρόπο και εντός σαφούς χρονοδιαγράμματος».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το