Ροή

Ακυρώθηκε το Προολυμπιακό του πινγκ πονγκ στην Κωνσταντινούπολη μετά την πολύνεκρη επίθεση

Τα τραγικά γεγονότα με τις πολύνεκρες επιθέσεις στην Κωνσταντινούπολη θορύβησαν όλο τον κόσμο της επιτραπέζιας αντισφαίρισης.

Ετσι ύστερα από συμφωνία της Παγκόσμιας, της Ευρωπαϊκής και της Τουρκικής Ομοσπονδίας του αθλήματος αποφασίστηκε να μη γίνουν οι αγώνες στην Κωνσταντινούπολη. Ο τόπος διεξαγωγής αλλάζει και μέχρι την Τρίτη αναμένεται να έχει ανακοινωθεί η πόλη, που θα φιλοξενήσει στις ίδιες ημερομηνίες (06-10 Απριλίου) τη διοργάνωση.

Λίγες ώρες μετά η Ευρωπαϊκή Ένωση Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (E.T.T.U.) ενημέρωσε επίσημα με δελτίο Τύπου τις ομοσπονδίες-μέλη της. «Η Εκτελεστική Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης έχει μεταφέρει τα συλλυπητήριά της προς τον τουρκικό λαό μετά τις πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις στην Άγκυρα και την Κωνσταντινούπολη. Μετά από διαβουλεύσεις με την τουρκική ομοσπονδία επιτραπέζιας αντισφαίρισης και σε συμφωνία με τη διεθνή ομοσπονδία του αθλήματος (I.T.T.F.), η Εκτελεστική Επιτροπή της E.T.T.U. κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί το Προολυμπιακό τουρνουά στην Κωνσταντινούπολη και αποφάσισε να αναθέσει αλλού τη διοργάνωση, που έχει προγραμματιστεί για το χρονικό διάστημα 6 με 10 Απριλίου 2016. Υπό τις παρούσες συνθήκες, η E.Ε. δεν νομίζει ότι είναι δυνατόν να έχουμε ένα σωστό Προολυμπιακό τουρνουά στην Κωνσταντινούπολη».

Στο ίδιο κείμενο υπάρχει και δήλωση του προέδρου της E.T.T.U. Ρόναλντ Κράμερ: «Με βαριά καρδιά-και σε πλήρη συνεργασία με την I.T.T.F.-η Εκτελεστική Επιτροπή E.T.T.U. έπρεπε να λάβει αυτή την απόφαση. Όμως με τις παρούσες συνθήκες στην Κωνσταντινούπολη, πολλές από τις εθνικές ομοσπονδίες-μέλη μας, πολλοί παίκτες, προπονητές και άλλοι άνθρωποι του αθλήματος μάς έδειξαν σε αυτό το χρονικό διάστημα τη μεγάλη ανησυχία τους για να ταξιδέψουν στην Κωνσταντινούπολη. Η E.T.T.U. κατανοεί πλήρως τις ανησυχίες αυτές και, επίσης, έχει την ίδια γνώμη ότι από ανθρώπινη άποψη, μπορεί ακόμη και να είναι άδικο να ζητήσει από τους Τούρκους συναδέλφους μας να συνεχίσουν την προετοιμασία της διοργάνωσης».

Πηγή www.iefimerida.gr

Share

Πρόσφατα άρθρα

«Υπάρχουν πολλά να σας πω» – Όταν ο Τόλκιν έστελνε γράμματα στα τέσσερα παιδιά του, ως άλλος Άι Βασίλης

Στις 24 Δεκεμβρίου του 1920, ο γνωστός μας από τον «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών» Τζ. Ρ.Ρ.…

24 Δεκεμβρίου 2023

Πόλη – φάντασμα η Βηθλεέμ: «Δεν έχουμε ξαναδεί Χριστούγεννα σαν κι αυτά»

Ένα πέπλο θλίψης καλύπτει τη Βηθλεέμ, λόγω του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας, όπου ο…

24 Δεκεμβρίου 2023

Βασίλης Καρράς: Η τελευταία επιθυμία του τραγουδιστή – Πού θα γίνει η κηδεία του

Ο Βασίλης Καρράς έπειτα από σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε εδώ και καιρό, έφυγε από…

24 Δεκεμβρίου 2023

Ο «μαραθώνιος» για να σωθεί ο 14χρονος από την Άρτα που κατέρρευσε στα κάλαντα – Χρειάστηκε να φτάσει στην Αθήνα για ΜΕΘ

Από τέσσερα νοσοκομεία χρειάστηκε να περάσει το παιδί που παρουσίασε εγκεφαλική αιμορραγία, ενώ είχε βγει…

24 Δεκεμβρίου 2023

Θρήνος: Αυτός είναι ο 22χρονος που σκοτώθηκε σε φρικτό τροχαίο έξω απ’ τη Λάρισα – Αύριο το στερνό «αντίο» στον Τύρναβο

Τεράστια θλίψη σκόρπισε στην τοπική κοινωνία του Τυρνάβου ο άδικος χαμός του 22χρονου Θεόδωρου Γεωργάκη…

24 Δεκεμβρίου 2023

Δωρεάν μονοήμερη εκπαίδευση ορειβατικού σκι για παιδιά, νέους και νέες του Δήμου Ελασσόνας στον Όλυμπο

Ως φυσικό επακόλουθο της θεματικής γιορτής «Ημέρα Βουνού στην Ελασσόνα» έρχεται η εκπαίδευση στο Ορειβατικό…

24 Δεκεμβρίου 2023