Τοπικά

Ακυρώθηκε απόφαση του Δήμου Βόλου για παραχώρηση χώρου στον Ιππικό Όμιλο

pedio areos

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση απέρριψε την απόφαση του Δήμου Βόλου για παραχώρηση χώρου που βρίσκεται στην περιοχή Πεδίον Άρεως, στον Ιππικό Όμιλο.

Συγκεκριμένα, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, εγκρίθηκε η παραχώρηση χωρίς αντάλλαγμα στον Ιππικό Όμιλο Βόλου του χώρου στο νοτιοδυτικό τμήμα του Πάρκου Πεδίου του Άρεως για χρονικό διάστημα 5 ετών.
Η Αποκεντρωμένη ζήτησε από τον Δήμο Βόλου, α) αποστολή του καταστατικού του ομίλου και β) αν στις δραστηριότητές του εν λόγω σωματείου περιλαμβάνονται αντίστοιχες εμπορικές/οικονομικές/διαφημιστικές δραστηριότητες (π.χ. καταβολή διδάκτρων κλπ.)
Σύμφωνα με απαντητικό έγγραφο του Δήμου Βόλου, πόρους του Σωματείου αποτελούν οι ετήσιες συνδρομές των μελών καθώς και οι έκτακτες ενισχύσεις των μελών.
«Επειδή από τα εν γένει στοιχεία του φακέλου προκύπτει ότι, α) δεν απεστάλη στην Υπηρεσία το ζητηθέν καταστατικό προκειμένου να αποδεικνύεται (κατ’ αυτό έστω) η άσκηση αποκλειστικά κοινωφελούς δραστηριότητας ή η προαγωγή των τοπικών συμφερόντων από τη δράση του σωματείου (δεν αποκλείεται ρητώς η μη άσκηση εμπορικών/οικονομικών/διαφημιστικών δραστηριοτήτων του Ιππικού Ομίλου Βόλου, απαραίτητης προϋπόθεσης για την εφαρμογή των διατάξεων», γι’ αυτό ο Γενικός Γραμματέας της οικείας Αποκεντρωμένης Διοίκησης ακύρωσε τις πράξεις των Δημοτικών Συμβουλίων των Δήμων που είναι αντίθετες με το νόμο.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το