Τοπικά

Η ακίνητη περιουσία του Ορφανοτροφείου στις προτεραιότητες της νέας διοίκησης – Θα αναθέσει σε εταιρεία την καταγραφή

Την ανάγκη «να φύγουν τα φώτα προβολής» από το Ορφανοτροφείο και το Ίδρυμα να ξαναβρεί τους ρυθμούς του, επισήμανε η νέα διοίκηση του Ορφανοτροφείου Βόλου στην πρώτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα, μετά την επεισοδιακή απομάκρυνση του Αγγ. Αγραφιώτη και το νοσηρό κλίμα που δημιουργήθηκε από τις εκατέρωθεν καταγγελίες.

Ο νέος πρόεδρος Κώστας Θεοδώρου δήλωσε σήμερα ότι δεν κοιτά το παρελθόν, αλλά στοχεύει στο τι μέλει γενέσθαι, απευθύνοντας παράλληλα έκκληση για εθελοντική στήριξη του Ορφανοτροφείου.
«Πρέπει να φύγουν τα φώτα προβολής από το Ορφανοτροφείο για να ηρεμήσει η κατάσταση» ανέφερε ο κ. Θεοδώρου, ενώ από την πλευρά της η πρόεδρος της Φιλοπτώχου Αδελφότητος Κλέα Γεωργακλή σημείωσε πως η νέα διοίκηση ζητά την ηθική και οικονομική στήριξη των πολιτών, διευκρινίζοντας πως οι θέσεις της διοίκησης είναι άμισθες.
Αναφερόμενος στα οικονομικά προβλήματα του Ορφανοτροφείου ο κ. Θεοδώρου επισήμανε ότι αυτά οφείλονται στη μη αξιοποίηση της περιουσίας, την ατολμία για αποφάσεις και την επιβολή ΕΝΦΙΑ και φόρου εισοδήματος από την Πολιτεία. Εξήγησε πως η διαφορά εσόδων- εξόδων είναι 50.000 ευρώ και υποστήριξε πως η διοίκηση δίνει μάχη για τον ισοσκελισμό. « Στο Ίδρυμα υπάρχουν παλιά χρέη σε ΙΚΑ και Εφορία. Τα χρέη αυτά δεν έχουν μπει σε ρύθμιση των 100 δόσεων».

Εταιρεία θα αναλάβει την καταγραφή της περιουσίας
Σε ερώτηση για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Ιδρύματος, ο κ. Θεοδώρου απάντησε πως η διοίκηση θα αναζητήσει εταιρία η οποία εθελοντικά θα αναλάβει την καταγραφή της ακίνητης περιουσίας του Ορφανοτροφείου και των ενοικίων που λαμβάνει. Όπως είπε, το Ορφανοτροφείο έχει κάνει Ε9 αλλά αυτό μπορεί να μην είναι σωστό. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε σε ακίνητο του Ορφανοτροφείου στην οδό Γαλλίας με Κοραή που μπορεί να αξιοποιηθεί. Ωστόσο ξεκαθάρισε πως όλα αυτά θα γίνουν σε επόμενη φάση και μετά την καταγραφή της περιουσίας από την εταιρεία.

Περισσότερα από 220.000 ευρώ οι οφειλές του Ορφανοτροφείου σε ΙΚΑ και Εφορία
Όπως είπε ο κ. Θεοδώρου, οι οφειλές του Ορφανοτροφείου στο ΙΚΑ ανέρχονται στο ποσό των 125.000 ευρώ και στην Εφορία στις 99.000 ευρώ. Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι έχει κάνει επαφές με τοπικούς βουλευτές και την Υφυπουργό Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου προκειμένου να συμβάλουν.
«Ζητήσαμε να γίνουν παρεμβάσεις στη Βουλή για να μπουν τα Ιδρύματα στη ρύθμιση των 100 δόσεων» είπε και πρόσθεσε πως ο Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος θα θέσει το θέμα στην Ιερά Σύνοδο. Παράλληλα σημείωσε ότι τη Δευτέρα κατά πάσα πιθανότητα θα μεταβεί στην Αθήνα για το θέμα της πιστοποίησης και η επιθυμία της διοίκησης είναι να λάβει τουλάχιστον αριθμό πρωτοκόλλου!
«Η κυβέρνηση πήρε αποφάσεις ελαφρά τη καρδία. Οι κρατικές επιχορηγήσεις έχουν σταματήσει από το 2013 και είμαστε σε κοινή επαφή με ιδρύματα της Λάρισας για να μη χαθούν αυτά τα χρήματα».

Παρεμβάσεις στο Ορφανοτροφείο με χορηγίες
Η διοίκηση του Ορφανοτροφείου υποστήριξε ότι όλα τα έσοδα του Ιδρύματος θα καταβάλλονται για την αποπληρωμή των οφειλών του και οι παρεμβάσεις- επισκευές θα πραγματοποιούνται αποκλειστικά με χορηγίες που θα εξασφαλίζουν τα μέλη της διοίκησης. Επίσης, σε εξέλιξη είναι η δράση «Υιοθετήστε ένα δωμάτιο», στο πλαίσιο της οποίας διαμορφώνονται οι κοιτώνες των παιδιών από εθελοντές ιδιώτες. Οι ιδιώτες αναλαμβάνουν να καλύψουν τις ανάγκες των δωματίων ή να αποκαταστήσουν τυχόν ζημιές, ενώ έχουν την υποχρέωση για τα δωμάτια και στο μέλλον. Η διαμόρφωση των κοιτώνων θα έχει ολοκληρωθεί έως τα Χριστούγεννα.

dsc00818

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το