Τοπικά

Αίτημα στην ΚΕΔΕ και την ΠΕΔ Θεσσαλίας για αναβολή της διά ζώσης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου

Την παρέμβαση της ΚΕΔΕ και της ΠΕΔ Θεσσαλίας ζητούν με κοινή επιστολή τους οι δημοτικοί σύμβουλοι των παρατάξεων «Μαζί για το Βόλο» και «Βόλος, Ανατροπή, Δημιουργία», προκειμένου να αναβληθεί η αυριανή διά ζώσης συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, μετά την άρνηση της δημοτικής αρχής Βόλου να αποδεχθεί το σχετικό αίτημα. Στην επιστολή τους προς τον Πρόεδρο της Κ.Ε.Δ.Ε. κ. Παπαστεργίου και τον Πρόεδρο της Π.Ε.Δ Θεσσαλίας, οι δημοτικοί σύμβουλοι των παρατάξεων με επικεφαλής τους Ιάσονα Αποστολάκη και Απόστολο Παπαδούλη αντίστοιχα, επικαλούνται τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, σύμφωνα με τις οποίες πρέπει να αποφεύγονται συναθροίσεις άνω των 10 ατόμων, και επισημαίνουν ότι η ευθύνη για την προστασία της υγείας δεν μπορεί να καμφθεί από ενέργειες ενδεχόμενης επιπολαιότητας, που μπορεί να έχουν υψηλό κόστος για το κοινωνικό σύνολο.

Ολόκληρη η επιστολή που υπογράφουν οι Αθ. Ακρίβος, Ι. Αποστολάκης, Κερασίνα Βακουφτσή, Αφροδίτη Γάτζου, Λ. Μαυρογιάννης, Άννα Μαρία Παπαδημητρίου, Απ. Παπαδούλης, Ελένη Παπαθανασίου, Δημ. Τσιμπανάκος και Διαλεχτή Τσιτούμη:

Εν όψει της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου διά ζώσης, την Δευτέρα, 11/5/2020, στον φυσικό χώρο του Δημαρχείου Βόλου, θέλουμε, ως Δημοτικοί Σύμβουλοι να σας ζητήσουμε για λόγους προστασίας της υγείας μας, των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, των συγγενικών μας προσώπων και των συνεργατών μας την αναβολή του και διεξαγωγή αυτού σε μεταγενέστερο χρόνο με τον πλέον ασφαλή τρόπο της τηλεδιάσκεψης όταν αυτό θα είναι εφικτό.

Όπως πολύ καλά γνωρίζετε η τεχνολογία σήμερα προσφέρει αποτελεσματικές και φτηνές λύσεις, σύστημα τηλεδιασκέψεων για χρήση του από όλα τα συλλογικά όργανα που ήδη τις αξιοποιούν εκατοντάδες οργανωμένες δραστηριότητες στην χώρα (μεταξύ αυτών και Δημοτικά Συμβούλια, συνεδριάσεις Π.Ε.Δ, συνεδριάσεις Κ.Ε.Δ.Ε.) .
Σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, πρέπει να αποφεύγονται συναθροίσεις άνω των 10 ατόμων και ο αναγκαίος συγχρωτισμός πρέπει να είναι η έσχατη λύση. Γι’ αυτό άλλωστε και έχει δημιουργηθεί ειδική πλατφόρμα του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, που μάλιστα δεν επιβαρύνει τους Δήμους.

Όπως γίνεται αντιληπτό, για μας, η ευθύνη για την προστασία της υγείας δεν μπορεί να καμφθεί από ενέργειες ενδεχόμενης επιπολαιότητας, που μπορεί να έχουν υψηλό κόστος σε μας ή σε συνανθρώπους μας την ώρα μάλιστα που υπάρχουν σοβαρά ζητήματα που αφορούν την πόλη μας προς συζήτηση. Με την ειλικρινή ευχή να μην υπάρξει κάποιο ατύχημα αναμένουμε άμεσα τις κινήσεις σας για την προστασία της υγείας μας και των συμπολιτών μας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το