Οικονομία

Airbnb: Μπλόκο της ΑΑΔΕ στην πλατφόρμα αν δεν παίρνει στοιχεία για ακίνητα

Μπλόκο στις βραχυχρόνιες μισθώσεις ακινήτων ετοιμάζεται να βάλει η ΑΑΔΕ. Όσοι δεν δηλώνουν τα ποσά που εισπράττουν από τους ενοικιαστές μέσω των ιστοσελίδων τύπου Αirbnb θα έρθουν αντιμέτωποι με μια δυσάρεστη έκπληξη. Ο διοικητής της ΑΑΔΕ θα μπορεί να υποβάλει επίσημο αίτημα προς τις πλατφόρμες για να παραχωρούν στην Αρχή τα στοιχεία όσων μισθώνουν τα ακίνητά τους μέσω πλατφορμών διαμοιρασμού αναφορικά με τα ποσά που εισπράττουν.

Αν οι ιστοσελίδες δεν συμμορφώνονται, θα δίνει εντολή στους παρόχους Ίντερνετ στην Ελλάδα να πέφτει «μαύρο». Μ’ αυτόν τον τρόπο θα πλήττονται τόσο οι ιδιοκτήτες που μισθώνουν τα ακίνητά τους μέσω των ιστοσελίδων όσο και οι ιστοσελίδες και οι «πελάτες» τους. Όπως διευκρινίζεται στο νομοσχέδιο, τα πρόστιμα στην περίπτωση μη συμμόρφωσης μπορούν να ανέλθουν από 30.000 μέχρι και 100.000 ευρώ για τον πάροχο υπηρεσιών Διαδικτύου.

Για άλλες κατηγορίες, όπως ιδιοκτήτες ακινήτων, φυσικά ή νομικά πρόσωπα που ενοικιάζουν ακίνητα μέσω βραχυχρόνιων μισθώσεων τύπου Airbnb, εφόσον δεν παρέχουν πληροφορίες που τους ζητεί η ΑΑΔΕ, προβλέπονται πρόστιμα από 5.000 έως και 30.000 ευρώ.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το