Ελλάδα

«Αγριεύει» η ΔΕΗ: Εντολή για διακοπή ρεύματος σε 30.000 κακοπληρωτές

Άγριο κυνηγητό σε 1,5 εκατομμύριο καταναλωτές που δεν πληρώνουν για μήνες τον λογαριασμό του ρεύματος ξεκινάει η ΔΕΗ. Στόχος της επιχείρησης μέσα από το σαφάρι των οφειλετών είναι να κλείσει η μαύρη τρύπα του ελλείμματος που ξεπερνάει τα 750 εκατ. ευρώ.
Μάλιστα η εντολή που έχει δοθεί είναι να διακόπτεται η ηλεκτροδότηση στους στρατηγικούς κακοπληρωτές. Και ενώ η οικονομική κατάσταση της επιχείρησης είναι στο «κόκκινο» έχει ξεσπάσει νέος γύρος σκληρής πολιτικής αντιπαράθεσης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Βασίλη Τσεκούρα που προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open TV, ήδη οι αρμόδιες υπηρεσίες της ΔΕΗ έχουν εντοπίσει 582.000 περιπτώσεις που δεν έχουν πληρώσει για πάνω από 6 μήνες και χρωστούν 545 εκατ. ευρώ. Την ίδια ώρα υπάρχουν 895.000 καταναλωτές που έχουν «ξεχάσει» για χρόνια να πληρώνουν τους λογαριασμούς τους χρωστώντας πάνω από 1 δισ. ευρώ.

Είναι ενδεικτικό ότι το θέμα της ΔΕΗ έχει ανεβάσει το θερμόμετρο της πολιτικής αντιπαράθεσης. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στο OPEN TV είπε μεταξύ άλλων ότι «η ΔΕΗ είναι η μεγαλύτερη ωρολογιακή βόμβα που άφησε η κυβέρνηση.
Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι «ενάμισης μήνας διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και ήδη προετοιμάζεται το έδαφος για το «ξεπούλημα» της ΔΕΗ. Τα, δε, διαφαινόμενα σχέδια για διπλές αυξήσεις στα τιμολόγια «στρώνουν» το έδαφος για την μετακύλιση του κόστους του ρεύματος στα νοικοκυριά, διευρύνοντας το πεδίο κέρδους των ιδιωτικών παροχών».
Η εκστρατεία της ΔΕΗ για τους κακοπληρωτές δεν αφορά τις ευαίσθητα κοινωνικές ομάδες καθώς γι αυτούς υπάρχει πρόβλεψη στο πλαίσιο του κοινωνικού οικιακού τιμολογίου.

Δείτε το βίντεο

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το