Τοπικά

Αγοραστός: 1095 κρούσματα στη Θεσσαλία σε μία εβδομάδα – Τα 243 νοσηλεύονται στο νοσοκομείο

Κάλεσμα στους πολίτες για μία ακόμη φορά να τηρούν τα μέτρα προστασίας από την πανδημία απηύθυνε την Τρίτη ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, μέχρι όπως είπε να υπάρχει επαρκής κάλυψη σε εμβόλια.

Επιπρόσθετα, ο περιφερειάρχης έδωσε στοιχεία σχετικά με την πορεία της πανδημίας στη Θεσσαλία, όπου σε μία εβδομάδα είχαμε 1.095 κρούσματα, εκ των οποίων τα 243 νοσηλεύονται στα νοσοκομεία και τα 852 βρίσκονται σε κατ’ οίκον καραντίνα.

«Δεν υπάρχει ιός που να μπορεί να μεταδοθεί όταν η χρήση των μέτρων υγειονομικής προστασίας είναι επαρκής και η κοινωνική αποστασιοποίηση εφαρμόζεται. Αυτή είναι η καλύτερη στρατηγική που έχουμε έως ότου επιτευχθεί ικανοποιητική εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού. Οι αντοχές της κοινωνίας δεν είναι ανεξάντλητες. Αντιλαμβανόμαστε την αγωνία των πολιτών για άνοιγμα των σχολείων, για κοινωνική επαφή, για αναζήτηση εργασίας και ενίσχυση των περιορισμένων οικογενειακών εισοδημάτων. Για το ασφαλέστερο άνοιγμα της κοινωνίας, απαιτείται μια θετική αλυσίδα πολιτικών υγειονομικής ασφάλειας αλλά ταυτόχρονα και οικονομικής δημιουργίας».

Πηγή: onlarissa.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το