Τοπικά

Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών: Άμεσα μέτρα προστασίας και μαζικά τεστ στα σχολεία

Μέτρα προστασίας και μαζικά τεστ, ειδικά στα σχολεία που υπάρχουν καταγεγραμμένα κρούσματα κορωνοϊού, ζητεί η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών. Όπως αναφέρει, μεγαλώνει η λίστα των σχολείων της Μαγνησίας στα οποία διαπιστώνονται κρούσματα κορωναϊού. Ακόμη ένα τμήμα του 14ου Δ.Σ. Βόλου μπήκε σε καραντίνα, προκαλώντας μεγάλη ανησυχία σε εκπαιδευτικούς και γονείς.

«Το 14ο Δ.Σ. Βόλου είναι συστεγαζόμενο με το 19ο ΔΣ Βόλου. Και στα δυο σχολεία φοιτούν περίπου 400 μαθητές και προσφέρουν διδακτικό έργο πάνω από 40 εκπαιδευτικοί. Παρά το γεγονός ότι οι εκπαιδευτικοί επανειλημμένως έχουν απευθυνθεί στον ΕΟΔΥ, ύστερα από εμφάνιση κρουσμάτων είτε σε εκπαιδευτικούς είτε σε μαθητές και γονείς, προκειμένου να γίνει η απαιτούμενη ιχνηλάτηση για την ανάσχεση μετάδοσης του ιού, ο ΕΟΔΥ, εφαρμόζοντας το λεγόμενο «πρωτόκολλο», στέλνει του μαθητές και τους εκπαιδευτικούς καραντίνα στο σπίτι τους. Αναγκάζει τις οικογένειες τους να χρυσοπληρώνουν τα τεστ στον ιδιωτικό τομέα, βάζοντας ταυτόχρονα σε άμεσο κίνδυνο τους συνοίκους τους, πολλοί από τους οποίους ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες ή είναι στην τρίτη ηλικία» σημειώνει στην ανακοίνωση.
Τονίζει επίσης ότι οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι εγκληματικές , καταγγέλλοντας ότι δεν πήρε τα κατάλληλα μέτρα αραίωσης των μαθητών και επαρκούς καθαριότητας και απολύμανσης των σχολείων, ώστε να σχολεία να είναι με ασφάλεια ανοιχτά.

«Συνεχίζει να κωφεύει στα αιτήματα της εκπαιδευτικής και μαθητικής κοινότητας, του γονεϊκού κινήματος. Ακόμη και όταν υπάρχουν κρούσματα στα σχολεία δεν κάνει την αναγκαία ιχνηλάτηση με τεστ, ώστε να προλάβει τη διασπορά του ιού.
Έτσι σχολεία όπως τα παραπάνω, που συγκεντρώνονται μεγάλος αριθμός μαθητών και εκπαιδευτικών, στην κυριολεξία μπορούν να μετατραπούν σε υγειονομικές βόμβες για ολόκληρες συνοικίες της πόλης.
Καλούμε τους εκπαιδευτικούς σε κάθε σχολείο να απαιτούν μέτρα προστασίας και μαζικά τεστ, ειδικά σ’ αυτά τα σχολεία που έχουμε καταγεγραμμένα κρούσματα. Καλούμε το Σύλλογο Εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας και την ΕΛΜΕ να προχωρήσουν άμεσα σε παρεμβάσεις, προκειμένου να διασφαλιστεί η υγεία των μαθητών και των εκπαιδευτικών, καθώς επίσης και των οικογενειών τους»  καταλήξει στην ανακοίνωσή της.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το