Τοπικά

Αγωνία για την 8χρονη από το Βελεστίνο που υπέστη αναφυλακτικό σοκ – Τι δήλωσε η γιαγιά της

Ένα κέρασμα στην τάξη οδήγησε το 8χρονο κοριτσάκι από το Βελεστίνο σε σοβαρό αλλεργικό αναφυλακτικό σοκ και πλέον δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.
Η 8χρονη βρισκόταν το πρωί της Δευτέρας στο σχολείο μαζί με τους συμμαθητές της. Μια συμμαθήτριά κέρασε γλυκά για τη γιορτή της, αλλά κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί τι θα επακολουθούσε.

Για καλή τους τύχη, ο πατέρας της μικρής ήταν κοντά στο σχολείο και όπως περιγράφει η γιαγιά της 8χρονης στο LIVE NEWS, λίγο αφότου ειδοποιήθηκε από τον διευθυντή, παρέλαβε τη μικρούλα.
Λίγο μετά τις 11 το πρωί κρίθηκε απαραίτητη η μεταφορά της στο Αχιλλοπούλειο, εκεί όπου όλο το ιατρικό προσωπικό έπεσε πάνω στην 8χρονη επί 5 ώρες. Το κοριτσάκι έχασε σφυγμό με τη ζωή της να κρέμεται από μια λεπτή κλωστή.

«Τεράστιες προσπάθειες 5 ώρες, τεράστιες προσπάθειες. Το παιδί ήταν σε καρδιακή ανακοπή, ξέρετε τι σημαίνει αυτό ότι είχε σταματήσει η καρδιά του. Επανήλθε μετά τις προσπάθειες και τα φάρμακα αλλά μακάρι να εξελιχθεί και να σωθεί το παιδί. Χτες διακομίστηκε 3μμ από εδώ με συνοδεία δύο γιατρών στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης», επισημαίνει ο Ηλίας Καραμέτος, διευθυντής ΤΕΠ στο Αχιλλοπούλειο.

Τι λέει η γιαγιά της στο LIVE NEWS
Όπως εξηγεί στο LIVE NEWS η γιαγιά της 8χρονης, η μαθήτρια είχε ιστορικό αλλεργιών ωστόσο, το συγκεκριμένο γλυκό δεν της προκαλούσε προβλήματα σε μικρή ποσότητα.
«Μπακλαβαδάκι έτρωγε, δεν την πείραζε ποτέ αλλά τώρα τον τελευταίο καιρό την πείραζε το μπακλαβαδάκι και δεν το έτρωγε όλο», αναφέρει.
Ο δήμαρχος Βελεστίνου που είναι οικογενειακός φίλος υποστήριξε στο LIVE NEWS πως όλοι στο σχολείο και στο σπίτι, γνώριζαν τις αλλεργίες της 8χρονης.

Τα νεότερα για την υγεία της
Η κατάσταση υγείας του 8χρονου κοριτσιού που νοσηλεύεται σε καταστολή στη ΜΕΘ του Ιπποκράτειου Θεσσαλονίκης είναι σταθερή, αλλά κρίσιμη.
Σύμφωνα με τους θεράποντες γιατρούς, το επόμενο 48ωρο είναι το πλέον κρίσιμο.

Έπαθε 4 φορές ανακοπή
Οι δάσκαλοι του κοριτσιού ήξεραν για την αλλεργία της και τη ρώτησαν μάλιστα αν μπορεί να φάει αυτό το γλυκό. Αυτή τους είπε ότι το έχει ξαναφάει και δεν είχε πρόβλημα.
Στον Βόλο, οι γιατροί όλων των ειδικοτήτων είχαν πέσει πάνω από το παιδί επί ώρες, καταβάλλοντας τεράστια προσπάθεια να κρατήσουν τη μικρή στη ζωή. Η 8χρονη υπέστη 4 φορές ανακοπή καρδιάς, κάτι που είναι δεν είναι ιδιαίτερα συνηθισμένο.
Ψυχολογική υποστήριξη λαμβάνουν όχι μόνο οι γονείς της, αλλά και το προσωπικό του ΕΚΑΒ και κάποιοι εκ των γιατρών του κοριτσιού.

Πηγή: megatv

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το