Τοπικά

Αγώνας μαθητών – αθλητών με κινητική αναπηρία στο 3ο Γυμνάσιο Βόλου

Μήνυμα συμπαράστασης έστειλαν οι μαθητές του 3ου Γυμνασίου Βόλου που με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα αφιερωμένη στα Άτομα με Αναπηρία, έπαιξαν χθες μπάσκετ στον αύλειο χώρο του σχολείου μαζί με το αθλητικό σωματείο «Οι Αργοναύτες» που αποτελείται από αθλητές με κινητική αναπηρία.
Τον αγώνα με πολλά κοινωνικά μηνύματα παρακολούθησαν όλοι οι μαθητές του 3ου Γυμνασίου μαζί με τους εκπαιδευτικούς, ενώ η όλη πρωτοβουλία ήταν του συλλόγου γονέων και των εκπαιδευτικών κ.κ. Ασημίνας Σαρδέλη και Σπανόπουλου.

unnamed-2
Η καθηγήτρια ανέφερε πως «τιμούμε, στηρίζουμε και χειροκροτούμε τους ανθρώπους με αναπηρία. Και επειδή στη σχολική κοινότητα τα παιδιά θα πρέπει να δέχονται μηνύματα εκτός από γνώσεις, γι’ αυτό διοργανώσαμε την εκδήλωση αυτή. Και αυτό που κατάλαβαν οι μαθητές, είναι πως συνάνθρωποί μας δεν έχασαν το ηθικό τους σε μια πολύ δύσκολη γι’ αυτούς στιγμή, αλλά συνεχίζουν να αγωνίζονται».
Ο αντιπρόεδρος του σωματείου «Αργοναύτες» Βασίλης Μπαρμπαγεωργόπουλος επισήμανε πως «βρίσκομαι εδώ και 28 χρόνια στο αναπηρικό καροτσάκι και αυτό που μπορώ να πω πως έχουν γίνει κάποιες αλλαγές για τη βελτίωση της πρόσβασης των ατόμων με κινητική αναπηρία στους διάφορους δημόσιους χώρους, σε ράμπες στα πεζοδρόμια, τα κτίρια είναι πιο προσβάσιμα, ενώ δημιουργούνται περισσότερες θέσεις ΑΜΕΑ. Αλλά χρειάζονται και άλλες ενέργειες. Βέβαια υπάρχει η κρίση, αλλά μπορούν να γίνουν κάποια επιπλέον πράγματα με ουσία».

unnamed-5
Επισήμανε δε πως «υπάρχουν άτομα με αναπηρία που ντρέπονται να βγουν έξω από το σπίτι».
Δύο μαθητές του 3ου Γυμνασίου Βόλου οι Κ. Ιακωβάκης και Θ. Βαίτσης ανέφεραν πως είναι πολύ σημαντικό που έγινε αυτή η εκδήλωση, γιατί οι έφηβοι ευαισθητοποιήθηκαν ακόμη περισσότερα για τα ζητήματα της αναπηρίας.
Από την πλευρά του ο καθηγητής γυμναστικής του σχολείου κ. Σπανόπουλος επισήμανε πως οι μαθητές ευαισθητοποιήθηκαν με την όλη εκδήλωση και πως η πολιτεία θα πρέπει να δημιουργήσει περισσότερες υποδομές για την πρόσβαση των αναπήρων ακόμη και στα σχολεία.
Την επόμενη Πέμπτη και Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί στο 3ο Γυμνάσιο Βόλου ένα διαφορετικό μπαζάρ από τα άλλα, όπου οι μαθητές θα αγοράζουν διάφορες χειροτεχνίες προσφέροντας καπάκια από μπουκάλια τα οποία μετά θα δοθούν στο σύλλογο «Ιππόκαμπο».

unnamed-7

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το