Τοπικά

Αγώνας δρόμου εν μέσω χειμώνα για την κάλυψη κενών καθηγητών στη Μαγνησία 

Σε αγώνα δρόμου εν μέσω χειμώνα για να καλύψει τα κενά καθηγητών που προκύπτουν είτε από άδειες λόγω συνήθως ασθενειών είτε από παραιτήσεις αναπληρωτών, έχει επιδοθεί η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας.
Πιο χαρακτηριστική περίπτωση κενού είναι η έλλειψη μαθηματικού στις Λυκειακές Τάξεις Τρικερίου, αλλά δεν είναι η μοναδική. Πριν λίγες ημέρες η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας ζήτησε την πρόσληψη 20 και πλέον καθηγητών για τα σχολεία γενικής και ειδικής αγωγής.
Χθες το υπουργείο Παιδείας τοποθέτησε στη Μαγνησία δεκαπέντε καθηγητές, όμως μετά από επικοινωνία που είχε η Δευτεροβάθμια με τους ίδιους, φαίνεται πως οι μισοί, μάλλον, δεν θα εμφανιστούν για να αναλάβουν υπηρεσία, αφού προέρχονται από μακρινά μέρη.
Σημειώνεται πως σε αυτή τη φάση πρόσληψης αναπληρωτών, όσοι αρνηθούν την πρόσληψη, δεν τιμωρούνται με αποκλεισμό από τους πίνακες.
Για το κενό μαθηματικού στο Τρίκερι δεν είναι σίγουρο αν τελικά θα καλυφθεί.

Ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Σωκράτης Σαβελίδης ρωτήθηκε για το θέμα και απάντησε πως «γενικώς υφίσταται ένα πρόβλημα με την κάλυψη των κενών στα περιφερειακά και νησιωτικά σχολεία, καθώς τοποθετούνται καθηγητές εκεί, αλλά σε κάποιες περιπτώσεις παραιτούνται, ενώ άλλες φορές αναγκάζονται να λάβουν άδεια για λόγους υγείας. Στο Τρίκερι ο μαθητικός ζήτησε άδεια, όπως είχε το δικαίωμα, καθώς την έχει ανάγκη, και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης προέβη σε αίτημα προς το υπουργείο για την αντικατάστασή του και το υπουργείο χθες τοποθέτησε στη Μαγνησία τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς που ζήτησε. Επίσης παραιτήθηκε εκπαιδευτικός, επειδή τοποθετήθηκε στο Τρίκερι. Στο ίδιο σχολείο υπάρχουν κενά για τα μαθήματα της τεχνολογίας και της γαλλικής φιλολογίας. Οι καθηγητές επειδή έχουν υποχρεώσεις αλλού, προτιμούν να παραιτηθούν ως αναπληρωτές, παρά να διδάξουν στα δυσπρόσιτα σχολεία».

Στα Γυμνάσια και τα Λύκεια του Νομού Μαγνησίας υπάρχουν κενά καθηγητών που χάνονται όλες οι ώρες του μαθήματός τους, ενώ σε άλλα σχολεία χάνονται πιο λίγες ώρες και χρειάζονται καθηγητές για να καλύπτουν το σύνολο του διδακτικού ωραρίου σε τρία και τέσσερα σχολεία.
Επίσης χθες προσλήφθηκαν αναπληρωτές δάσκαλοι και στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση για τα τμήματα για πρόσφυγες.
Πάντως, μολονότι βρισκόμαστε στα τέλη Ιανουαρίου, το υπουργείο πραγματοποιεί ακόμη προσλήψεις αναπληρωτών, καθώς προκύπτουν κενά. Προχθές προσέλαβε 1.500 εκπαιδευτικούς. Ο συνολικός αριθμός των αναπληρωτών φέτος ίσως να αγγίζει τους 40.000.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το