Τοπικά

Αγωγή κατά του Δήμου Βόλου από ιδιώτες που διεκδικούν έκταση στην παραλία της Νέας Αγχιάλου

Αγωγή κατά του Δήμου Βόλου κατέθεσαν ιδιώτες οι οποίοι διεκδικούν οικόπεδο στην παραλία της Νέας Αγχιάλου. Πρόκειται για κληρονόμους που με την αγωγή τους ζητούν να αναγνωριστεί ότι ο συγγενής τους, που απεβίωσε το 2016, είναι ο αποκλειστικός κάτοικος ακινήτου –γεωτεμαχίου στη θέση «Στούπι- Αλωνάκι» της Νέας Αγχιάλου,  έκτασης 179 τ.μ. Οι δικαιούχοι ζητούν επίσης να διορθωθεί η αρχική εγγραφή στα βιβλία του Κτηματολογικού Γραφείου Αλμυρού ότι ο συγγενής τους είναι ο αποκλειστικός κάτοχος, σε ποσοστό 100%, του οικοπέδου.

Το θέμα συζητήθηκε στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Βόλου. Η δημοτική αρχή αποφάσισε να αποκρούσει την αγωγή των ιδιωτών, καθώς σύμφωνα με τη νομική υπηρεσία του Δήμου, η έκταση των 719 τ.μ αποτελεί κομμάτι της έκτασης που είχε παραχωρηθεί στην Κοινότητα Νέας Αγχιάλου με απόφαση Νομάρχη.
Η νομική σύμβουλος σημείωσε ότι οι ιδιώτες επικαλούνται άτυπες συμβάσεις μεταβίβασης από μητέρα σε γιο, από το 1925, ενώ η έκταση έχει ενταχθεί ως κοινόχρηστη στο σχέδιο πόλης.

Στο μεταξύ, στις 4 Φεβρουαρίου θα συζητηθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας η αίτηση ακύρωσης αναίρεσης που υποβλήθηκε κατά απόφασης του Δήμου Βόλου. Το θέμα ήρθε εκτός ημερήσιας διάταξης στη σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής και αποφασίστηκε ο Δήμος Βόλου να παραστεί στη συζήτηση της υπόθεσης προκειμένου να αντικρούσει την αίτηση. Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου αφορά τον καθορισμό αδειών εγκατάστασης και χρήσης οικημάτων των επ΄αμοιβής εκδιδομένων προσώπων.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το