Τοπικά

Αγωγή εργολάβου κατά του Δήμου Βόλου για έργα στο Κοιμητήριο το 2007-2008

Αγωγή κατά του Δήμου Βόλου, ως διαδόχου του «Συνδέσμου Κοιμητηρίου του πολεοδομικού συγκροτήματος Βόλου – Ν. Ιωνίας» έχει καταθέσει από τις 16 Μαρτίου εργολάβος, ο οποίος ζητεί να του καταβληθεί το ποσό των 41.174 ευρώ, ισχυριζόμενος ότι οφείλονται από έργα που εκτέλεσε με βάση συμφωνίες με τον τότε Σύνδεσμο κατά τα έτη 2007 και 2008.
Όπως επισημαίνεται στο γνωμοδοτικό σημείωμα της νομικής συμβούλου του Δήμου Βόλου «κατά τα αναφερόμενα στην αγωγή, τα αιτούμενα κονδύλια και οι αντίστοιχα επικαλούμενες συμβάσεις αναφέρονται και έχουν σε κάθε περίπτωση σχέση με τη θητεία του κ. Αθανασίου Κουντουρά, ως προέδρου του Δ.Σ. του Ν.Π.Δ.Δ. με την επωνυμία «Σύνδεσμος Κοιμητηρίου πολεοδομικού συγκροτήματος Βόλου – Ν. Ιωνίας», κατά το χρονικό διάστημα από 31/1/2007 έως 21/4/2009.
Κατά δε τους ισχυρισμούς του κ. Αθανασίου Κουντουρά, ο ενάγων Αθανάσιος Πάππος, έλαβε τα αιτούμενα με την ένδικη αγωγή του χρηματικά ποσά από το ταμείο του Συνδέσμου, με χρηματικά εντάλματα και με ενυπόγραφες αποδείξεις είτε του ιδίου, είτε των εργαζομένων σε αυτόν.
Ως εκ τούτου ανεξάρτητα από τη μη τήρηση της εκ του Νόμου προβλεπομένης διαδικασίας της προηγούμενης έκδοσης χρηματικών ενταλμάτων, με χρήματα του Συνδέσμου, έχουν εξοφληθεί οι ένδικες αξιώσεις του ενάγοντα εργολάβου.
Σημειώνεται, ότι για την υπόθεση αυτή είχε ασκηθεί ποινική δίωξη κατά του Αθανασίου Κουντουρά, κατόπιν της από 27/1/2009 μηνυτήριας αναφοράς του Ευαγγέλου Καπούλα, για υπεξαίρεση αντικειμένου ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, που του έχουν εμπιστευτεί ως διαχειριστή ξένης περιουσίας και με το υπ’ αριθ. 134/2014 βούλευμά του, το Συμβούλιο Εφετών Λάρισας αποφάνθηκε, δεχόμενο τους ως άνω ισχυρισμούς, να μην γίνει κατηγορία κατ’ αυτού».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το