Τοπικά

Αυξημένη η παραγωγή αμυγδάλων φέτος στα χωριά της Μαγνησία “Θ”

Σ17 Φ2

Αυξημένη σε ποσοστό 100% σε ορισμένα κτήματα είναι φέτος η παραγωγή αμυγδάλων στα χωριά της Μαγνησίας με χρόνια παράδοση στην αμυγδαλοπαραγωγή, ενώ οι αγρότες εμφανίζονται ιδιαίτερα ικανοποιημένοι ελπίζοντας πλέον αντίστοιχα καλά να είναι τα νέα και για την τιμή πώλησής τους στο χονδρεμπόριο.
Οι παραγωγοί ήδη βρίσκονται στα κτήματα και προχωρούν στην συγκομιδή των αμυγδάλων που φέτος θα είναι πολύ περισσότερα ως προς τις ποσότητες σε σχέση με πέρυσι.
Βασική αιτία για την πολύ καλή παραγωγή φέτος είναι ο ήπιος χειμώνας που προηγήθηκε.
Όπως αναφέρουν αμυγδαλοπαραγωγοί, υπάρχουν περιοχές και κτήματα, όπου η αύξηση της παραγωγής σε σχέση με πέρυσι αγγίζει ακόμη και το 100%. Πέρυσι η παραγωγή ήταν πολύ περιορισμένη, οι παραγωγοί σε απόγνωση και οι τιμές έφτασαν στα ύψη με το ένα κιλό αμύγδαλα να πωλείται στα δέκα με έντεκα ευρώ, καθώς υπήρχε τεράστια ζήτηση και ελάχιστη προσφορά.
Φέτος, όπως αναφέρουν παραγωγοί, τα πράγματα είναι διαφορετικά, αφού ο ήπιος χειμώνας συνέβαλε ώστε οι αμυγδαλιές να γεμίσουν καρπούς
Στα Κανάλια, την Κερασιά, το Σέσκλο, το Διμήνι, τη Νέα Αγχίαλο, τον Αλμυρό και άλλες περιοχές με παράδοση στην παραγωγή αμυγδάλων οι παραγωγοί βρίσκονται ήδη στις καλλιέργειες και μαζεύουν την παραγωγή τους. Η ικανοποίηση για τις υψηλές ποσότητες του προϊόντος είναι εμφανής. Αλλά παράλληλα οι παραγωγοί θέλουν να πετύχουν και πολύ καλές τιμές, ώστε να μπορέσουν να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους.
Ο πρόεδρος του Γεωπονικού Συλλόγου Μαγνησίας κ. Κώστας Λάμπρος τόνισε πως «η παραγωγή αμυγδάλων φέτος είναι πολύ αυξημένη σε σχέση με πέρυσι. Μάλιστα έχει παρατηρηθεί πως ο ήπιος χειμώνας έχει οδηγήσει σε πρώιμη ανθοφορία πολλά προϊόντα. Έτσι στις αμυγδαλιές η συγκομιδή της παραγωγής ξεκίνησε 20 ημέρες από τον προβλεπόμενο χρόνο, που είναι αρχές Σεπτεμβρίου. Πιο γρήγορη είναι η συγκομιδή φέτος και για τα αχλάδια αλλά και τα μήλα. Πρόκειται για ένα φαινόμενο με την πρώιμη ανθοφορία που είχαμε να τη δούμε πολλά χρόνια».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το