Τοπικά

Αυξημένες κατά 5 ευρώ οι τιμές δωματίων στα ξενοδοχεία του Βόλου σε σύγκριση με πέρυσι

volos985

Αυξημένες εμφανίζονται οι τιμές των ξενοδοχειακών καταλυμάτων στην πόλη του Βόλου, σε σύγκριση με τις αντίστοιχες περσινές. Σύμφωνα με τα στοιχεία της trivago, οι ξενοδοχειακές τιμές κυμαίνονται φέτος τον Μάϊο στα 70 ευρώ το δωμάτιο, ενώ τον Μάϊο του 2015 ήταν 65 ευρώ. Σημειώνεται, πάντως, ότι η τιμή των 70 ευρώ είναι ελάχιστα χαμηλότερη από τις τιμή των 73 ευρώ που ίσχυε τον περασμένο μήνα. Η μηνιαία μεταβολή κυμαίνεται στο -4,1%, ενώ η ετήσια μεταβολή διαμορφώνεται στο 7,7%.
Γενικότερα, οι μεταβολές τιμών στους ελληνικούς προορισμούς παρουσιάζουν αυξήσεις όσο και μειώσεις, σε ετήσια αλλά και μηνιαία βάση. Το Ναύπλιο, ένας από τους πλέον αγαπημένους προορισμούς των Ελλήνων ανεξαρτήτως εποχής, είναι κατά 5,1% οικονομικότερο συγκριτικά με τον περσινό Μάιο, με μέση ξενοδοχειακή τιμή στα 74 ευρώ. Μικρές μεταβολές, τόσο αυξητικές, όσο και μειωτικές εμφανίζονται και σε πόλεις της Κρήτης. Το Ρέθυμνο είναι μεταξύ εκείνων που μείωσαν οριακά τις τιμές τους, διαθέτοντας τον τρέχοντα μήνα ξενοδοχεία τα οποία είναι κατά 2,4% οικονομικότερα σε σχέση με πέρυσι. Η Σαντορίνη και η Μύκονος είναι μεταξύ των ακριβότερων προορισμών που εξετάστηκαν, με τιμές υψηλότερες σε ετήσια βάση κατά 6,8 και 12,5 αντίστοιχα. Τέλος, τα νησιά του Ιονίου φαίνονται να έχουν πραγματοποιήσει αυξήσεις συγκριτικά με την περασμένη χρονιά, με τις τιμές να κυμαίνονται περίπου στα 55 ευρώ στο καθένα ανά διανυκτέρευση.
Στον παρακάτω πίνακα φαίνονται οι κυριότερες μεταβολές στις μέσες ξενοδοχειακές τιμές ελληνικών προορισμών για τον μήνα Μάιο:

xenodoxeia-trivago

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το