Τοπικά

Αυτοψία για τυχόν ρύπανση του χειμάρρου Ξηριά

(φωτό αρχείου)
(φωτό αρχείου)

Αυτοψία στην ευρύτερη περιοχή της συμβολής του χειμάρρου Σεσκουλιώτη και της αποστραγγιστικής τάφρου, προκειμένου να διαπιστωθεί η ποιότητα των απορροών τους και τυχόν διοχέτευση αποβλήτων από παρακείμενες εγκαταστάσεις, πραγματοποίησαν σήμερα υπάλληλοι των αρμοδίων υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, μετά από καταγγελίες για ρύπανση του χειμάρρου Ξηριά.

Συγκεκριμένα λήφθηκαν δείγματα από την αποστραγγιστική τάφρο πριν τη συμβολή της με το χείμαρρο Σεσκουλιώτη, από τις απορροές του χειμάρρου Σεσκουλιώτη και από τις απορροές της αποστραγγιστικής τάφρου μετά τη συμβολή της με το χείμαρρο Σεσκουλιώτη.
Τα αποτελέσματα αναμένεται να εκδοθούν από το διαπιστευμένο εργαστήριο εντός των ημερών, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα να ολοκληρωθεί η έκθεση ελέγχου και να επιβληθούν οι ανάλογες διοικητικές κυρώσεις εφόσον κριθεί αναγκαίο.
‘Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, «η προστασία του ευαίσθητου οικοσυστήματος του Παγασητικού Κόλπου αποτελεί πρώτη προτεραιότητα, επομένως σε κοινή δράση με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου θα ενταθούν οι έλεγχοι στην ευρύτερη περιοχή των χειμάρρων του Σεσκουλιώτη και του Ξηριά».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το